Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Sayın Muhammed Avcı Zoru Başarabilecek mi?

Sayın Muhammed Avcı Zoru Başarabilecek mi?

Başlığı nasıl atayım diye epey düşündüm! Sonunda hem Sn. Muhammed AVCI’nın samimiyetine güvenerek hem de nokta atışı olsun diye böyle bir başlığı tercih ettim.

Yazıyı fazla uzatmamak için hemen konuya girmek istiyorum. Hani derler ya, sen o işi başar, gerisi çorap söküğü gibi gelir diye… Bana göre tamda bunu anlatmaya çalışacağım.

Geriye dönmek istemiyorum, ne yapılması gerektiği konusuna kendimce temas edeceğim.

Rize’miz için çok şeyler söylendi, söyleniyor ve de söylenmeye devam edecek. Bence Rize’mizin şeker’e, un’a, tuz’a ihtiyacı yoktur, bu malzemeleri helvaya döndürme eksiğimiz vardır.

Helvayı yapma işi neyle mümkündür? Bence KOORDİNEYLE, DİYALOGLA, ORTAK AKILLA mümkün! Şuana kadar bu yapıldı mı Rize’mizde? İçinizden “nerdee” dediğinizi duyar gibiyim!

Bu birlikteliği, koordineyi ve ortak aklı kim veya kimler oluşturacak? Tabii ki en başta milletin temsilcileri olan milletvekilleri ve daha sonra bunlara STK’lar, belediye, bürokrasi eklenecek ve aşağıya doğru inecek!

Diğer milletvekillerine bir şey demiyorum, hem Rize merkezin milletvekili olması, hem de nazımızın geçtiği için Sn. Muhammed AVCI’ya bu konudaki serzenişlerimizi ve bizce atılması gereken adımları söylemek istiyorum.

Başlığı, doğrusu dikkat çekmesi için öyle attım, fakat Sn. Muhammed AVCI’nın işinin zor olduğu kanaatinde değilim.

Bence yapması gereken şey, sadece ve sadece Rize’nin üst seviye yöneticilerini yani mümkünse diğer milletvekillerini de alarak, İlin Belediye Başkanını, STK Kuruluşlarının Başkanlarını, özellikle Ticaret Odası Başkanını ve konunun özelliğine göre İlin Valisini, Üniversite Rektörünü, İl Jandarma Komutanını, Emniyet Müdürünü bir araya getirerek rutin toplantılar yapmasıdır. Bu toplantılar bence ilin can damarıdır.

Ama şunu unutmamak lazım ki, bir “seçilenler” var, birde “atananlar”! Bu tür konuların mutfağında olması gerekenler öncelikle seçilenlerdir! Atananları da çalıştıracak olan seçilenlerdir. Atananlar icabında bugün varlar yarın yoklar, ama seçilenler bugün de yarında varlar.

Seçilenler, yapmaları gereken işleri yapmazlarsa başkaları işlerine el atar!

Rize’mizin seçilen kişilerinin bu konularda şimdiye kadar iyi sınav verdiklerini düşünmüyorum!

Bir kişi kendisi için fedakarlık gösterebilir, fakat millet adına bir görevi üstlenmiş ise, o millete danışmadan fedakarlık göstermeye hakkı yoktur. Bunun için seçilenler, milletten oy almışlar ve milletin temsilcileridirler! Milletten kopuk olamazlar ve olmaya da hak kazanamazlar!

Atananlara ise pek bir şey diyemiyoruz ve fazla bir şey de beklemiyoruz onlardan! Zaten herkes hesabını büyük mahkemede verecek! O konuya fazla girmek istemiyorum.

Toparlarsak, ilin seçilenlerinin başında gelen milletvekilleri ve onlarında başında olan Sn. Muhammed AVCI beyden, sadece bu birlikteliği sağlamasını ve ortak aklı harekete geçirmesini bekliyor ve istiyoruz.

Rize’mizin en önemli işinin bu olduğunu düşünüyorum! Dediğimiz gibi gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Ben kendisine tekrar yeni görevinde başarılar diliyorum.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi