Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Son Viraj

Son Viraj

Çaykur Rizespor  süper lig macerasında tabiri caizse son düzlüğe girmek üzere.

Bu son düzlükte grubun en gerilerinde kalmış ve önündekileri yakalayabilme şansını her geçen maçta kaybediyor.

Nedeni her maç sonrası ligin boyu kısalıyor,aradaki puan farkı kısalmıyor hatta artıyor.

Artık inisiyatif tamamen Çaykur Rizesporun dışında kalmaya başladı.

Başakşehir karşısında alınan 1 puan sonrası(kaybedilen 2 puan demek daha doğru olur) 28 maçta 24 puan alma başarısını göstermiş.Kalan 6 maçta aynı oran düşünülürse kümede kalma şansı yok.Maç başı ortalama 1 puan bile değil.Alınan puan ortalamasını % 100 artırsa bile  6 maç 10 puan alsa bile ligde kalma şansı yok.34 puanın bu ligde tutunabilme barajı olabileceğini düşünmüyorum.

O zaman gelinen nokta şu.Çaykur Rizespor tek maçlı eleminasyon sistemi gibi.Kazanınca şansın var.Kaybedince eleniyorsun.Beraberlikte ise şansını kaybetmiyorsun ama dahada gerileterek sadece bir sonraki haftaya taşıyabiliyorsun.Tabi şu an için.Bu olasılıklar bugünkü durumla alakalı.Önümüzdeki hafta bunlar konuşulamayabilir.

Çaykur Rizespor maçları sadece sahada oynanmıyor.Diğer rakiplerin maçlarınıda takip ettiriyor.O maçlarda alınan sonuçlar verilen ve verilmeyen hakem kararları hepsi birer muamma.

Sadece şunu rahatlıkla söyleyebilirim.Yorumcuların Çaykur Rizesporla ilgili gereksiz ve yanlış söylemleri hakemleri olumsuz bir şekilde etkilemiş ve lehte karar verememe içgüdüsüyle aleyhte kolay karar verme kolaycılığına kaçmış.Bülent YILDIRIM’ın verdiği aleyhte penaltı en bariz gösterge.

Çaykur Rizesporu seviyor ve destekliyorsanız elinize kağıt kalem alıp hesap yapacaksınız.Öyle dört işlem falan yeterli değil.Daha karmaşık bir sürü sistem deneyeceksiniz yetmeyecek.Her türlü olasılık hesaplamalarınıda bileceksiniz.Ha bunlar kurtarırmı ? o da yok.Sıkıntı,cefa, eziyet.

Netice itibarıyla durum zor ve karmaşık.Ümitler azalmış.Bundan sonraki süreçte her amaç final.Ancak kazanıncada kazanmış olunmuyor,sadece bekleniyor ve bir sonraki haftaya ümidi taşıma imkanı sağlıyor.Bunu yaparken evsahibi veya deplasman diye ayırma lüksümüz yok.Durum bu kadar vahim.

Çaykur Rizespor her takımı yenebilir.Bu konuda kesinlikle samimi düşüncelerim var.Ancak bunu seri haline getirebilirmi ? bu konuda emin değilim.Nedeni kadro planlaması ve yeterliliği buna müsaade etmiyor.Yani bir atımlık barut misali.Tabii hakemler ve diğer faktörler müsaade ederse.Maçları teker teker incelediğimizde ne demek istediğimi çok kolay analayabilirsiniz.

Hikmet hocayı eleştirmeyeceğim.Nedeni  kendiside ne yaptığını bilmiyor.Eleştiri kendisinede cevap hakkı doğurur.Sadece kadro planlaması ve tranfer yanlışlıları bu noktaya getirdi.Bunun baş sorumlusu

Yapılan yabancı transferlerde özellikle ara dönemde takıma katkı  yok gibi.Kadroya hiç giremeyen yabancılar var.Altyapıdan üst yapıya  çıkmış  hiç kimse yok.Bu sadece bu yılın sorunu değil.Son yılların en büyük sorunu.Hikmet hocada bu konuda duyarsız.

Bu arada  u 15 liginde Rizede namağlup olduktan sonra çeşitli illerde grup şampiyonlukları olan ve en son  Türkiye 4.olan Rize Belediyesi takımını tebrik ediyorum..

Demekki  yetenek olarak sıkıntı yok.İlgi alaka ve gerekenler yapılırsa başarı gelebilir

Bu düşüncelerle bundan sonraki süreçler için başarılar diliyorum.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi