Saliha AKKUŞ

Saliha AKKUŞ

SÜT NE ZAMAN İÇİLİR?

SÜT NE ZAMAN İÇİLİR?

Süt insanoğlunun bebeklik dönemindeki temel gıdasıdır. Yeni doğan bir bebek ilk iki yıl anne sütü ile beslenir. İlk iki yıl boyunca beslendiği süt midesinde hazmedilir. Bu süt enzimleri hareketi sisteminin çalışması iki yaşından sonra değişir. Süt bu dönemden sonra artık midede hazmolunmaz, on iki parmak bağırsağında bulunan bakteriler tarafından hazmolunur. On iki parmak bağırsağında K ve B vitaminleri bulunur. On iki parmak bağırsağında bulunan bakteriler, yenilip içilen yiyecekleri mayalandırıp hazmederek bedenin vitamin ve mineral depolarını tamamlar.

Eğer kişi sürekli hastalanmış ve tedavi olabilmek için antibiyotik kullanmış ise; on iki parmak bağırsağında bulunan faydalı bakteriler kullanılan antibiyotik ve ilaçlar sebebiyle ölür. Bağırsaklarda bulunan bu faydalı bakteriler öldüğü için, süt bedende hazmolunamaz. İçilen süt hazmolmadığında mide veya bağırsaklarda çürür. Vücuda kalsiyum vermesi beklenen süt yanlış kullanıldığından vücudun kalsiyum dengesini bozar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Saliha AKKUŞ Arşivi