Saliha AKKUŞ

Saliha AKKUŞ

Kamp Değerlendirmesi

Kamp Değerlendirmesi

Teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da başlayan Ç.Rizespor’da ikinci kamp öncesi son durum ne ?

İşte teknik direktör Mehmet Özdilek ve futbolcuların ilk kamp performansı:

Mehmet Özdilek: Meslek hayatımda birçok hocayla çalıştım. Öncelikle şunu belirtmem gerekirse, Mehmet hoca işini âşık. İzlediğim idmanlarda futbolcularıyla yakından ilgileniyor ve en önemlisi genci, tecrübelisi, kalitelisini ayırt etmiyor. Samimi ve oldukça pozitif bir tablo çizdi bana. Bunun yanında otoriter kimliği ön plana çıkıyor. Mehmet hoca, taktik çalışmalarında futbolcusunun nereye duracağını, nasıl pozisyon alacağını, nelere dikkat edeceğini tek tek gösteriyor. Baştan savma iş yapmıyor. İdmanlarda bir dakika ciddiyeti elden bırakmıyor ve en önemlisi hırs dolu. O hırs sezon boyunca futbolcularına aşılanması durumunda başarı gelecektir diye düşünüyorum.

KALECİLER:

Serkan Kırıntılı: Ç.Rizespor’un bir numarası kampında bir numarası konumunda. Çok iyi çalıştı. Sakatlık ve ceza olmadığı sürece bu sezonda kale Serkan’a emanet.

Necati Yılmaz: İyi çalıştı. Gürcü temsilcisine karşı ilk devre kaleyi o korudu. Sezon boyunca diğer meslektaşı Eray ile Serkan’a eşlik edecek. Tabi yedek kulübesinde!

Eray Birniçan: Necati Yılmaz ile aynı seviyede bir kaleci. Kampta işini severek yapanların başında yer aldı. Gürcü takımı karşısında ikinci devre kaleye geçti.

Yunus Emre Kırdal: Tecrübe kazanması için mutlaka bir takıma gitmesi gerekiyor. Genç kaleci kiralıkta olsa gidip oynaması şart. Aksi taktirde paslanacak ve iş iş den geçecek. Abi tavsiyesi git oyna, çok daha güçlü dön memleketinin takımına.

SAVUNMA:

Koray Altınay: Oyun kuralları içinde sertliği en büyük avantajı olarak görünüyor. Özgüveni ve fizik yapısı güçlü bir oyuncu. Sağ bekte alternatifi Orhan Ovacıklı ile forma yarışına girecek.

Orhan Ovacıklı: Rize kökenli futbolcu kampın çalışkan isimlerinden biri oldu. Geçen sene Uğur hoca ile forma şansı bulmuş, oynadığı maçlarda bu şansı iyi kullanmıştı. Bu sezon Koray ile sağ bekte tatlı bir rekabetin içinde olacaklar. Artısı yedek kaldığı zamanlarda bile asla pes etmiyor, idmanlarda kendini asmıyor.

Cenk Güvenç: İki maçta da banko oynayan oyuncu oldu. Geçen sene devre arasında kiralık olarak gittiği Karşıyaka’da oynayarak üstüne katan ve daha güçlü olarak dönen bir isim oldu. Fizik olarak biraz ağır gözükse de pozisyon almada sıkıntı çekmedi. Büyük olasılıkla kiralık olarak tekrar yollara düşecek.

Giray Kaçar: Ç.Rizespor’un yeni transferi forması garanti olarak gözüküyor. Olgun davranışları, tatlı sert oyun anlayışı, duran toplarda gol arayışı en büyük artısı. Negatif olarak ağırlığı, tek adımla yakalandığı hızlı forvet oyuncusuna karşı çaresizliği, bunun yanında kart sorunu diyebilirim. Ligde çok kart yer!

Sezer Özmen: Sezon sonu geçirdiği çift taraflı fıtık ameliyatı sonrası ilk kamp döneminde idmanlarda fazla zorlama yapmadı. Hazırlık maçlarında görev almayarak riske girmedi. Portekiz temsilcisi Sporting Lisbon takımı transferi için kapıya yattı, Koray bey izin vermedi!

Ousmane Vıera: Dünya kupası yüzünden kampın son günlerinde takımla birlikte oldu. İzlediğim idmanda yorgunmuş gibi gözüktü, buda gayet normal. Avusturya kampında kendini bulur. Fildişi Sahilleri Milli takım oyuncusunun forması garanti.

Ali Adnan: Solda alternatifi olmayan futbolcu kampta çok iyi çalıştı. Final maçında Erciyes’e gönderdiği füze gözlerimizin pasını bir kez daha sildi. Iraklı oyuncu yeşil-mavili takımın en büyük güçlerinden biri olacak.

Oğuzhan Berber: Genç oyuncu kamp boyunca hocasının gözüne girmeye çalıştı. Ali Adnan olduğu sürece sol taraf ona haram olur. Bu sezonda kiralık olarak başka bir takıma gitmesi muhtemel.

ORTA SAHA:

Cumali Bişi: Kampta çalışkanlığı ile öne çıktı. Defansif orta saha rekabetinde kendine şans bulmaya çalışacak. Bana sorarsanız gidip oynaması gerekir. Genç futbolcunun düzenli olarak maç oynaması onun en büyük ilacı. Aksi takdirde idman ve hazırlık maçlarında ara ara forma alması, onu ileriye değil, geriye iter!

Kağan Söylemezgiller: Geçen sezon özellikle ikinci devre performansı yükselen futbolcular başında yer alan isim oldu. Kağan, yeni sezon öncesi Erzurum kampında kaldığı yerden devam ediyor görüntüsü verdi. Çalışkanlığı ile , pozisyonlarda bıçak sırtı keskinliği ile tam bir görev adamı. O mevki için rotasyonda bir numaralı isim Kağan olur.

Kıvanç Karakaş: Kaptan kampa moralsiz başladı. Haklı olduğu konular var. Geçen sene sahada en fazla çalışan, ter akıtan bu oyuncu maddi olarak karşılığını alamadı. Diğer yandan “ Bir dönüm bostan, yan gel yat Osman” ların aldığı ücretler dengesizlik yarattı. Yönetim sanırım bir iyileştirme yapacak bu oyuncuya. Gerçi Başkan Kalkavan ile bu konu hakkında görüştüğümde “ Olmaz, sözleşmesinde ne yazıyorsa onu öderiz” demişti. Önceki yıllarda C.Ahmet’ e senelik 160 ödenirken, gösterdiği performansla ücreti iki katına çıkmış, bir nevi iyileştirme bu oyuncuya yapılmıştı. Dolayısıyla aynı taktik Kıvanç’ta da olması gerekiyor. Maddi – Manevi iyi bir Kıvanç sana her zaman lazım. Aksi takdirde kaz gelecek yerden tavuk esirgeyeyim dediğin anda bir galibiyetin 1 Trilyon olduğu ligde avucunu yalarsın. Çift Taraflı!

Ludovic Silvestre: Yabancı futbolcular arasında işini yapan oyuncuların en başında yer alıyor. Tam bir profesyonel. Fizik olarak fit durumda. Anlaşılan tatilde kendini hazır tutmuş. Ludovic için tek sıkıntı yabancı kontenjanı olacak. Ligde bir çok maçta kesik yiyebilir, oyuna sonradan girebilir. Bunu kendisi de biliyor ve ona göre çalışmalarına ayrı bir hırsla devam ediyor.

Murat Duruer: Atmacanın bir başka yeni transferi. Toplamda 3 Trilyon’dan daha fazla bir meblağ ödendi kendisine ve eski kulübüne. E üç ayrı mevkide oynayabilen bir Milli oyuncu için değer diyebilirim. Erzurum kampında ve oynanan iki hazırlık maçında kalitesini ortaya koydu.  Şifo Mehmet, bu oyuncuyu zaman zaman 10 numara pozisyonunda, zaman zaman ise kanatta görevlendirdi. İyi bir sol ayağı var. Adam eksiltebiliyor, dikine paslar atıyor. Mehmet Özdilek’in bu sezon jokeri eski öğrencisi Murat Duruer olacak.

FORVET:

Ümit Korkmaz: Kampın neşe kaynağı. Geçen sezon devre arasında Ç.Rizespor transferde Mutamba “kabağının” yanında Ümit Korkmaz “çileğini” buldu diyebiliriz. Oyun bilgisi üst düzeyde.  Adam eksiltmede sorun yok. Telefon kulübesinde bile rakibine çalım atabilir. Son vuruşları kalite kokuyor. Ümit’te eksik olan eskiden beri gelen sakatlığı. Bu oyuncu lig boyunca oyununa süreklilik getirirse yeşil-mavili takımın en büyük vurucu silahlarının başında yer alacaktır.

Sercan Kaya: Bir türlü kendini toparlayamadı. Kalitesini sahaya yansıtamayan isimlerin başında yer alıyor. Geçen sene lige iyi başlamıştı, sonra keskin bir düşüş yaşadı. Fizik olarak iyi değil. Cıt kırıldım anlayışından arınıp, kora kor mücadele ateşinin fitilini yakması gerekiyor. İkili mücadele içinde hiç yok. Oynadığı mevki kanatta dikine, delici özelliğini ve adam eksiltme işlerini bize sunması lazım. Avusturya kampı onun için yeni bir sayfa olacak. Forma bulmak istiyorsa bu oyuncu ikinci kamp döneminde çok çalışıp hocasının gözüne girmesi şart.

Liban Abdi: Erzurum kampının şansız isimlerinin başında yer alıyor. Kampın ilk günlerinde bileğinden sakatlanarak havlu attı. Bu oyuncudan Rizespor camiası çok şey bekliyor. Öyle idmanlara arkadaşlarına küfür etmekle form yakalayamayacağını Somalili futbolcuya birileri anlatması gerekiyor. Aksi takdirde geçen sene sakat, bu sene sakat derken, birde bakmışsın bavul unu eline verirler, Türkiye macerası sona erer!

Tevfik Köse: Efendiliği ile 10 numara bir isim. Kampın kaytarmayanlarının en başında yer alıyor. Sadece işine odaklanıyor ve elinden geleni yapıyor. İki kanat ve santraforda da görev yapabiliyor. Final maçının son dakikasında penaltıyı söktü aldı. Özgüveni ile beyaz noktaya geçti, Erciyes kalecisini ters köşeye yatırdı. İlk onbir oynamasa da küsmeden mücadelesini sürdüren bir oyuncu. Eksiği yok mu ? Elbette var.. ..

Eren Albayrak: Suratı ile aklı birleştiğinde yapamayacağı iş yok. Erzurum kampında ve oynadığı iki hazırlık maçında eski formuna yaklaşacağı sinyallerini verdi. Kampın çalışkanlarından olan Eren Albayrak, bu sezon ligde patlama yaparsa kimse şaşırmasın..

Deniz Kadah: Urfalı kamp boyunca iyi çalıştı, göze girdi. İkili mücadelerden kaçmaması sorumluluk alması en büyük artısı. Bu oyuncuda ışık var. Forvete alternatif isim, ,iyi bir yedek .. Eksik yanı gol vuruşu. Şifo Mehmet gurbetçi oyuncusu ile özel olarak ilgilendi, gol vuruşlarında oyuncusuna ders niyetinde çalışmalar yaptırdı.

Lua Lua: Tartışmaya bile gerek yok. Her tarafı kalite damlıyor.. O varsa sorun yok.. Fakat yaşının verdiği fiziki düşüklük ligde Rizespor’un canını yakabilir. Lua’dan sen lig boyunca 25 – 30 maç bekleyemesin. Lua yoksa sen pozisyona giremesin. İyi bir Lua sana maç kazandırır, taraftarı sahaya çeker. Bunlar bilinen şeyler. Bilinmeyen onun yokluğunda neler olacak? Dolayısıyla yönetim Mehmet Hoca’ya iyi bir alternatif 10 numara kalite bir isim transfer etmesi. Ç.Rizespor bu sezon ligde derece yapacaksa bu Lua’nın göstereceği performansa endeksli. Aksi takdirde onun yokluğunda düz bir takım oluruz. En iyisi şimdiden alacaksın bir 10 numara yaslanacaksın arkana.. Bu durumu en iyi anlayan ise yıllardır Beşiktaş’ta 10 numara formayı giyen Şifo Mehmet olacaktır. Hocam, bastır yönetime aldır bir 10 numara. Hem sana, hemde Lua’ya yardımcı !...

Kwekue Leo: Geçen sene bu günlerde yazmıştım. Bizim gibi Anadolu kulüpleri için üst düzey santrafor diye. Erzurum kampında dizinden aldığı sakatlık yüzünden çalışmalara katılmadı. Kilo sorunu var. Kamerunlu vurucu tim, önce ağzını tutup “ bir deri, bir kemik” kalması şart. Kilo sorununu aşıp, fiziği ile bu durumu harmanlarsa ligde makineli tüfek gibi golleri sıralamaya başlar.

Muhammed Emre Kalkan: Kumaşı kaliteli bir diğer alt yapıdan yetişen genç futbolcu. İlk maçta şans buldu, ikinci maçta sakatlığı yüzünden oynamadı. Forvet mevkiinde rekabet üst düzeyde. Namı-değer Börekçi  ilk başlarda kadroda kendine yer bulamazsa küsmeden çalışmaya devam ederse yakın zamanda adını sık sık duyarız.

Ozan Papaker: Ç.Rizespor’un bir başka alt yapısından yetişen gelecek vaat eden genç futbolcusu. Yaşına göre fiziği yeterli olsa da, hafiften kilo sorunu var. Final maçında net bir gol pozisyonunu harcadı. Öğrenecek ve gidecek çok yolu var. Ozan’da zaman zaman forma şansı bulacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Saliha AKKUŞ Arşivi