Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Trabzon Belediye Başkanı Sözünü Geri Almalı!

Trabzon Belediye Başkanı Sözünü Geri Almalı!

Konuyu bilmeyenler için tekrar hatırlatayım: Trabzon Belediye Başkanı, Erzincan’dan Karadeniz’e ulaşacak olan hızlı tren projesi için şöyle talihsiz bir beyanat vermiş.

Demiş ki, “Trabzon’dan başka illere gitmesine müsaade etmeyiz.”       

Şaşırdım, dondum kaldım, bir daha okudum. Belki yanlış okumuşum diye tekrar baktım. Fakat maalesef Sayın Belediye Başkanı bu sözü söylemiş…

Başka iller” dediği, başka ülkelerin illeri değil, kendisinin de içinde yaşadığı ülkenin illeri… Hem de komşu iller…

Bu sözü nasıl söyler, ne hakla söyler, anlamak mümkün değil!

Fakat aynı Belediye Başkanı, şu anda inşaatı hızla sürmekte olan Ordu-Giresun Havaalanı için de benzer sözler söylemişti. Yanılmıyorsam hava alanını gereksiz görmüştü. Sayın Başkanın komşu vilayetlerden ne alıp veremediği var!

Anlaşılıyor ki, bu tür konularda içini dışına vuran bir kişiliğe sahip… Duygularını dile getirmesi güzel de, bu şekilde bir duyguya sahip olmasını şiddetle kınıyoruz.

Tabii ki, herkes öncelikle kendi şehrinin kalkınmasını ister. Bu gayet normaldir. Anormal olan, başka illerin, hatta komşu illerin kalkınmasından rahatsız olmaktır. Fakat Sayın Belediye Başkanı şunu unutmamalı ki, komşu komşunun külüne muhtaçtır.

Bizleri ayrıca rahatsız eden şey, Sayın Belediye Başkanı’na ciddi bir tepkinin gitmemesidir. Bana göre komşu vilayetlerin yapması gereken, Trabzonluları bile rencide eden bu beyanatı Sayın Başkan’ın düzeltmesini temin etmektir. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Güven Aksoy’un bir tepkisini okudum. Sağolsun Başkan üzerine düşeni yapmış. Diğer yetkililer, sivil toplum kuruluşları, yazar ve çizerlerde makul ve mantık çerçevesinde tepkilerini dile getirmelidirler.

Akl-i selim Trabzonluların bu tür beyanatları vermemesi için Belediye Başkan’larını uyarmalıdırlar. Aksi halde komşu iller, Trabzon’a, acaba komşuluğumuz sözde mi kalıyor diye bir hisse kapılabilirler.

Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” Anlayışında olmalı değil miyiz!

Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Derdimi anlattığım kanaatindeyim. Fakat son olarak şunu tekrar söylemeliyim ki, “başka iller” diye tanımladığı vilayetler, muhakkak gerekli cevabı vermeli ve Sayın Belediye Başkanı’nın komşu illerdeki vatandaşlardan özür dilemesini temin etmelidirler. Bu özür temin edilirse, o talihsiz beyanat hiç verilmemiş kabul edilebilir. Aksi halde unutulacak gibi değil!

Dönüp yazının başındaki bu talihsiz beyanatı bir daha okursanız, bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Bizim hocalık damarımızda var. Fakat işin o boyutuna girmek istemiyorum. Sevgi ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi