Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Kabus Geri Döndü

Kabus Geri Döndü

Ç.Rizespor’daki düşüş hızlı bir şekilde devam ediyor. Bakalım bunun önüne nasıl geçilecek. Nasıl önlemler alınacak. Eğer bir şeyler yapılmazsa, bir şeyler değiştirilmezse bu böyle devam eder.

Tıpkı geçen sezon olduğu gibi. Hatta daha önceki sezonki gibi bu düşüş böyle devam eder. Rizespor bir kez daha kazanamamayı alışkanlık haline getirdi. Bununla da bir korku filmi haline geldi. Şimdi kalan bu korku filminin ne zaman sona ereceği.

Lig’in 2. devresine Akhisar ve Gaziantep Belediye mağlubiyetleri ile başlayan Rizespor evinde Adanaspor ile berabere kalarak çok önemli 2 puanda ha kaybetti. Üstelik kazanmazı gereken bir maçtan 2 puan uçtu gitti.

Rizespor maça tutuk ve etkisiz başladı. İlk yarıda varlığıyla yokluğu belli değildi. Rakibi karşısında etkili olamadı. Adanaspor, topa daha çok sahip olan taraftı. İlk 45 dakikayı da Rizespor’un yarı alanı içinde oynadı. Zaman zaman etkili ataklarla pozisyon üretti ama son vuruşlarda becerikli olamadı. Rizespor evinde oynuyor ama koca bir ilk yarıda hiçbir şey yapamadı. Bunda en büyük neden takımın yaşadığı stres ve orta sahanın yetersiz futboluydu.

İlk yarıda kafalarlar ayakların uyumu da yüreklerde inançta yoktu.

Rizespor adına son derece kötü biten ilk yarının ardından ikinci yarıda daha farklı bir görüntü ortaya koydu. Yeşil-Mavili takım kendisine 3 puan getirecek golü bulmak için rakibinin üstüne gitti. Net pozisyonlarda buldu ama neredeyse ayakta durmakta güçlük çeken golcüsü Bikoko son vuruşları yapamadı.  Rizespor’un tempolu oynama çabası pozisyonlar getirdiyse az bulunan anlarda rakip kaleciyi mağlup edecek bir oyuncu bulamadı yeşil-mavililer. Ta ki Erkan Kaş sahneye çıkıncaya kadar. Gaziantep Belediye maçının 18 kişilik kadrosunda yer almayan Zeqiri dün 90 dakika oynarken Erkan Kaş, 2. yarıda girdi ve gol attı. Ancak bu gol sevinci fazla uzun sürmedi. Rizespor’da artık hastalık haline gelen hatta kangren olan bireysel hatalardan ve duran toplardan gol yeme hastalığı yine devam etti ve Adanaspor maçın son dakikalarında duran bir topla bulduğu golle beraberliği sağladı.

Evet Rizespor ilk yarıda deplasmanda mağlup ettiği Adanaspor ile kendi sahasında berabere kalarak maç kazanamama serisine devam etti.

Maçın hakemine gelince. Mustafa İlker Coşkun kötü bir maç yönetti. Çok yanlış kararlar verdi. Maçı televizyondan izlediğinde ne kadar kötü ve beceriksiz, belki de art niyetli bir hakem olduğunu görecek. Yardımcı hakemlerde Coşkun kadar yanlış kararlar verdi.

Rizespor’da işler hiç ama hiç iyi gitmiyor. 7 haftadır kazanamayan bir takım kalan maçların kaç tanesini kazanıp da hedefine ulaşacak. Zor dostum zor. Bir kez daha bu işin böyle gitmeyeceği görüldü. Ama bunu görmek istemeyenler olduğundan böyle gidecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi