Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Virüslerden Berat!

Virüslerden Berat!

Kıyamete kadar Dünya’ya gelecek olan insanın imtihan sebebi olan tüm virüslerden beratı yani kurtulmasını sağlamak için Allahımız tarafından gönderilen Kur’an-ı Kerim’in, gök semasında meleklerin reisi Hz. Cebrail (a.s)’a emanet edildiği Şaban Ayının 15. Gecesini (7 Nisan Salı akşamı ) sohbetle, zikirle ve dualarla idrak edeceğiz ve sizlerlede tv’den ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayında buluşacağız İnşAllah!

İşte tüm Dünya ve Ahiretin sıkıntılarından, bunalımlarından, azaplarından  ve tüm virüslerden beratımız sağlayacak Maddi Tedbirlerle beraber Manevi 14 tedbir ve tavsiyelerimiz:

-Önce Gusül (boy abdesti) ile yıkanarak bedenlerimizi kirlerden Berat temizliği!

- En büyük Virüsler olan, Şirke, isyana, gıybete, yalana, iftiraya, sahtekârlığa, sigaraya, alkole, bağımlılığa, Faize, Fuhşa, kumara, haksızlığa, zulme, batıllara ve diğer haramlara yani günah virüslerine Allah için Tövbe, istiğfar ile kalb ve ruhumuzun Virüslerden Berat temizliği!

Duaların kabul edilmesinin en büyük şartı bedduaların ortadan kaldırılmasıdır. 

Mazlumların beddualarını bize dualara çevirecek adımlar atmak suretiyle üzerimize gelen belalardan muhafaza olunmamız ve dualarımızın kabul edilmesi için beddualardan Berat temizliği!

2001 yılında Anayasa Mahkemesinin Allah’ın haram kıldığı zina yasağını kaldırmasından sonra hala yeniden getiremediğimiz zinanın suç olması kanununu ve zinayı serbeste devam zulmü, İstanbul sözleşmesi (İslam›a isyan sözleşmesi), Sivas Davası mağdurlarının varlığı, Selam-Tevhid Davası mağdurları, Mustaz’aflar davası mağdurları, Allah’ın kabul ettiği genç yaştaki Meşru evlilikleri Affın dışında tutmak, nafaka mağduriyetinden oluşan mazlumiyetler, KHK’larda masumiyeti anlaşılmış ama göreve dönememişler, FETÖZEDE’ler ve daha birçoklarının uğradıkları zulümler acilen kaldırılarak beddualar dualara çevrilmelidir!

“Allah, kendisine haksızlık edilen mazlum kişi dışında, hiç kimseden açıkça kötü söz söylemesini sevmez. Şüphesiz Allah, mazlumun âhını, feryadını  işiten ve olup biten her şeyi bilendir.”( Nisa S.148)

- Allahımızın “Oku!” emrine rağmen bir türlü okuyamadığımız lafız ve manasıyla Kur’an-ı Kerim, İslam İlmihali, Hadis-i Şerif ve Siyeri Nebi (Sevgili Peygamberimizin Hayatı) dersler halinde okuma seferberliğini artırarak bela ve musibetlerden Berat temizliği!

İlk Farz İbadetlerden olan Ana Babamıza Sıla-ı Rahim ziyaret ziyafeti ve ayrıca Akrabalarımızı şimdilik telefonla aramak suretiyle kalp kasvetinden Berat temizliği!

- Sadaka yani; zekât, her hayır, her iyilik, her yardım ve hatta tebessüm ile hastalıkları manen tedaviye ve belaların def’ine sebep olacak cimrilikten Berat temizliği!

Kul haklarının en büyüğü Ana Baba hakkı, eşler arası hak, komşu hakları ile Devlet ve yetim hakları olduğunu unutmadan Allahımızın hiç affetmeyeceği maddi ve manevi (gıybet, yalan, iftira gibi) Kul haklarını bizzat ödeyerek veya helalleşerek vicdansızlıktan ve zulümden Berat temizliği!

-Her Namaz öncesi alacağımız abdest ile 5 Vakit Namazımızı şimdilik evimizde mümkünse Cemaatle kılarak beden ve ruhu işgal eden Nefis ve Şeytanın tuzaklarından Berat temizliği!

- On bir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif ayına yaklaştığımız Şaban ayında en azından Pazartesi ve Perşembe Günlerini oruçlu geçirmeye devem ederek Şeytan ve yandaşlarının  beden ve ruhlarımızı işgalinden Berat temizliği!!

- Her gün bolca Besmele, Hamdele, (Elhamdülillah), Salvale (Salavat-ı Şerif’e) tesbihat (Sübhanellah), Zikir ve şükür ile gönül kir ve paslarımızdan Berat temizliği !

- “Kadere İman Kederden emin eder!” inancı ve ilacıyla kadere imanımızı kuvvetlendirerek üzüntülerimizden, ümitsizliklerimizden, buhran ve bunalımlarımızdan Berat temizliği!

-“Müslümanın Müslümandan başka gerçek dostu yoktur!” ve “Ancak Mü’minler Kardeştir!” inancı ve ilacıyla Irkçılık, Mezhepçilik, Particilik vs. virüs mikroplarıyla oluşan, hased, kin, nefret ve düşmanlıklardan Berat temizliği!

- Hepimize bir nefes yakın olan ölümümüzü, Kabir ve sonsuz Ahiret Hayatımızı ve bu muazzam âlemin ve alemin özeti olan insanın yaratılışını her gün defalarca düşünmek (tefekkür) inancı ve ilacıyla Allahımıza sevgimizi, saygımızı artırarak Nefis ve Şeytanın virüslerinden Berat temizliği!

- Kavli, Kalbi ve fi’li Dua! (Bilhassa gece secde de ağlayarak yakarış! Yalvarış!) ile tüm belalardan ve musibetlerden Berat temizliği!

“Ey Resulüm! İnananlara de ki: Duanız, yalvarmanız, tövbeniz, pişmanlığınız ve ibadetiniz olmasaydı, Rabbim size hiç değer verir miydi? (Furkan S.77) Beratımız mübarek olsun.

Salı Akşam’ı saat 23.00’da tüm sosyal medya hesaplarımızdan, Akit TV ve KANAL 68 Tv’’den canlı olarak yayınlanacak olan “BERAT Gecesi Sohbet ve Duası” programında buluşmak ve daha kapsamlı konuşmak duasıyla Allah’a emanet olunuz. (frekans bilgilerini aşağıda görebilirsiniz)

 Selam, sevgi ve duayla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Şevki YILMAZ Arşivi