Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Yakışmadı

Yakışmadı

Pazar akşamı maç sonrası Mersin İdmanyurdu - Ç.Rizespor maçını yazmaya ve konuşmaya elim ve dilim varmadı.Son derece sinir bozucu bir skor.Futbolda her zaman her sonuç olabilir.Ancak 3 farklı bir mağlubiyet ligde kalması çok zor olan bir takıma karşı alınması beni ve bütün Ç.Rizespor sevenlerini üzmüştür.

İsterseniz gelin nedenlerini irdeleyelim.Hakem kısmına fazla girmeyeceğim. Resmen doğrandık. Ancak baştan hakemle başlarsak diğer eksiklikerimizi gözden kaçırabiliriz.

Kadro istikrarını bir türlü yakalayamadık.Zorunluluktanmı bilemiyorum Hikmet hoca fazla fantezi yapıyor. Rakipleri seçiyor. Hafta içindeki Zıraat Türkiye kupası maçı sanki olacakların habercisi gibiydi. Elbette kupa maçında az süre alan oyuncuların oynaması ve onların durumlarını görmek önemliydi. Ancak o maçta bile 3.lig ekibine verilen pozisyonlar işi pek ciddiye almadığımızın göstergesi gibiydi. Bu yıl kendi sahamızda kaybettiğimiz önce Bursaspor ve devamında Akhisar Bld.spor maçlarını seyrettiğimizde defansımızın ortasında ciddi bir zaaf var. Stoperlerimiz Viera ve Obaobana ikiside kendi ülke milli takımlarında olmasına rağmen bir türlü istenilen uyumu yakalamayadı. Bununla beraber ceza veya sakatlık durumunda yerlerine ikame edeceğimiz stoper yok.Genç Ertuğrul oynayarak gelişebilir.Ancak süperlig için şu anki durumu yeterli değil.Ara transferde acilen tecrübeli bir stoper gerekiyor.

Futbolda genel kural sayılır. Atanla tutanın iyi olacak.Bizde ikiside iyi.Gerek Itandje,gerekse Kweuke görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar.Ancak futbol bir takım işi. Takım sadece sahadaki 11 değil,kulübeden gelip katkı yapacaklar ve kadroda bulunup kadroya girmek için rekabet edecek kadro kalitesini artıracak futbolcular gerekli.

Bir tarafta transfer yasaklısı ve para alamayan bazen idmana bile çıkmayan bir takım.Diğer tarafta(en azından öyle gözüküyor)problemi olmayan rahat bir takım. Bazen fazla rahat insana batar.Hikmet hocanın bir an önce gerekli tedbirleri alması ve bu gibi sonuçlarla bizleri karşı karşıya bırakmaması lazım.Yoksa boş trübünlere ve ilgisizliğe neden olabilir.

Bize bu skor yakışmadı.Umarım bundan sonra oynayacağımız oyun ve alacağımız skorlarla bunu unuttururuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi