Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Yazık Oldu

Yazık Oldu

Kısaca özetlemek gerekirse Çaykur Rizespor’a Başakşehir karşısında yazık oldu.

Gerek maç öncesi düşüncelerimde,gerek maç esnasında 90.dk.da yenilen 2.gole kadar Çaykur Rizesporun Başakşehirspor karşısında yenilgi ile ayrılabileceğini düşünmüyordum.

Bunları söylerken futbol üç sonuca endeksi bir oyun.Başakşehir şu anda Süperligde yenilgisiz lider.Elbette iddaalı bir düşünce,farkındayım.Ancak Çaykur Rizespor genç dinamik ve gelişen bir oyun kurgusu var.Son dört haftadır yenilmemişler.Tabi bu düşünce birazda temenni ve istek boyutunda gelişen düşünce.Ancak yakından takip ettiğim ve gözlemlediğim için böyle olabileceğini tahmin ediyordum.Büyük diye nitelendirilen takımlara karşı daha konsantre olabiliyorlar.

Maç içerisinde Başakşehir önünde takım savunması ve kaleci Diallo başarılı gözüksede iki bireysel hata ve yenilen 2 gol.Yenilen ilk golde ciddi bir baraj kurma hatası var.Kalecı topu kaleye girerken görebiliyor.Vuruş esnasında barajın arkasında duruyor.Topu hiç görmüyor.Tabi müdahele geç oluyor.İki Duran top ve yenilen 2 gol.

ilk golde pozisyonu Barış ŞİMŞEK üretti.Olmayan bir pozisyonu serberst vuruşla cezalandırdı.Barış Şimşek maç içerisinde Çaykur Rizesporu resmen doğradı.Bütün takdir haklarını ev sahibi Başakşehir lehine kullanması yanında,sürekli Çaykur Rizespor a ceza kesme pozisyonları aradı.Ekran başında bunu farketmek zor olsada maçı canlı olarak izlediğinizde kolayca görebiliyoruz.

Haftalar önce ülkenin tanınmış futbol yorumcularından birisi Çayku Rizesporun hakemler tarafından korunduğunu açıkça ifade etmişti.O maçıda canlı seyreden birisi idim.(2-1 galip gelinen Gençlerbirliği maçı)Ancak tv başında maçı seyrederek yorum yapmak ne kadar doğru ve objektif.O maç sonrası bu tez doğruymuş gibi hakemler Çaykur Rizespora karşı önyargılı bir durum içerisine girdiler.Böyle olmadığını göstermek ister gibi aksi bir yönetim anlayışına girdiler.Bunun böyle olmadığına inanmak istiyorum.

Bunları söylerken Futbol hatalar oyunu.Az hata yapan kazanacak.Hakemlerde hata yapabilir ve yapacakda.Ancak Adil olmak durumundalar.Şu anda adil gözükmüyorlar.Maç öncesi yorum ve eleştirilerden olumsuz yönde etkileniyorlar.

Çaykur Rizespor oynadığı oyun karşılığında Başakşehir karşısında hiçbir zaman yenilgiyi haketmedi.Korakor mücadele etti.Maçaı kazanabilecek pozisyonları ürettti ve yakaladı.Ancak gole 

çeviremedi.Burada kaleci Volkan Babacanın başarısı ve şansını gözardı etmeyelim.

Elbette Emre Belezoğlu!Seversiniz sevmesiniz.Saha içerisindeki tavırları davranışları rakip taraftar olarak sizleri rahatsız eder.Hatta nefret edebilirsiniz.Ancak kabul etmek gerekirki o saha içerisinde takımının lideri.Çayku Rizesporda eksik olan en önemli unsur.Tabi hakemlerle olan dialogları ve onları etkilemesi de cabası.

Maç istatiklerine baktığımızda Çaykur Rizesporun daha çok faul yaptığı görülüyor.Ancak bu olmayan faulleri verip,olan faulleri vermeyen Barış ŞİMŞEK’in marifeti.Kweuke ciddi bir tehdit.Ona dokunan düşüyor.Faulu Rizespor alması gerekirken aleyhine faul çalınıyor.Rizespor hızlı kontro atağa çıkacak Başakşehir savunması nispeten ağır.Basketboldaki Yugoslav faulü misali indiriyorlar kart yok.Şu maçta sarıkart görmeden Başakşehir futbolcuları tamamlamışsa bunun en büyük mimarı hakemdir.

Dostlar!Başakşehir İstanbulun Avrupa yakasında şehir dışında oldukça uzak.Haftanın ilk günü ve iş çıkış saatleri.Trafık oldukça yoğun.Bütün bu olumsuzluklara karşı maçtan 30 dakika öncesi stadyuma ulaşmamıza rağmen maçın ancak 38.dakikasında içeri girebildim.Nedeni Çaykur RİZESPOR pasoligine sahip olmam.Aynı gişeden bilet yüklemesi yapılmaması ve misafir taraftar bilet gişesinin çok uzak ve ters bir bölgede olması.Bunu yanında kapılardaki görevilerin duyarsızlığı ve sorumsuzluğı.(Ben bilmem vurdumduymazlığı)Ayrıca Başakşehir yönetiminin kendi taraftarına satmadığı bilet fiyatını misafir taraftara satması yakışık değil.

Stadyuma gelip takımına sahip çıkan Çaykur Rizespor taraftarına teşekkürler.Takım sadece sahada oynayanlar değil.Kenarda yöneten ve takımı kuran yönetim kuruludur.Elbette eleştiri olacak.Hataları ve eksiklikleri eleştirelim.Ancak mütevazi bir bütçe ile kurulan böyle bir takım daha çok destek ve moral hakediyor.Neticede sahaya çıktığında ne yaptığını bilen çokça mücadele eden genç ve gelişmeye müsait bir takıma sahip olduğumuzu unutmayalım.

Yönetime!

Şehrin ve taraftarın takımı daha çok sahiplenebilmesi için yönetiminde kendini sorgulaması ve taraftar dernekleriyle koordineli olması gerekiyor.Yönetimin takımın gerçek sahibinin taraftar olduğu gerçeğini görmemezlikten gelmemesi lazım.Bütünlük şart.

Önümüzdeki haftadan başlamak üzere daha çok destek ve arkasından başarı gelecektir.Kalben inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi