Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımlarını fiyaskoya dönüştüren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu fiyaskonun bedelini istifa ederek ödemelidir.

Hiçbir alt yapısı hazır olmadan, başvuru şartları ve başvuru şekli belli olmadan siyasi rant uğruna siyasetçilerden önce davranarak 13 Ocak’ta Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alacağını açıklayan Çaykur Genel Müdürü, binlerce insanın İşkur kapılarında sosyete anlamıyla sıraya, halk dilindeki anlamıyla kuyruğa girmesine ve uzun kuyruklar oluşturmasına neden olduktan sonra yaptığı açıklamalarla işçi alımlarını tam bir fiyaskoya dönüştürdü.

Ak Parti Genel Merkezi ile Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili beklediği ışık bir türlü yanmayınca “Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak“ atasözünün gazabına uğramamak ve Çaykur Genel Müdürlüğü koltuğunu kaybetmemek için istifa etmeyeceğini açıklayacağı aday adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Çaykur Genel Müdürü, mevsimlik işçi alımlarıyla ilgili her yaptığı açıklamada on binlerce vatandaşın hayallerini yıkmaya devam ediyor, işe girme ümidiyle bekleyen on binlerce vatandaşın işe girme ümitlerini kendisinin milletvekilliği adaylığının karanlığa gömülmesi gibi karanlığa gömüyor.

Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımının yapılacağını açıklanmasıyla on binlerce işsiz işe gireceği ümidiyle büyük bir sevinç yaşarken, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun alınacak mevsimlik işçi kriterlerini açıklamasıyla on binlerce işsiz büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Zira Genel Müdür Sütlüoğlu, açıkladığı 3500 işçi alımının 2370’inin çay kamyonu doldurma ve boşaltma işi için alınacağını ifade ederken Çaykur’un aslında Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde toplamda 1130 mevsimlik işçi alacağı ortaya çıktı.

Bu 1130 işçiden ise 216’sı yüksek okul mezunu çay eksperi, 128’i ziraat ve orman mühendisi ve 400’ü teknik lise, endüstri meslek lisesi ve teknik yüksek okul mezunu teknik personel olmak üzere 744’ü Rize için alınacaktı. Kamyon doldurma ve boşaltma işi için ise Rize’de 1631 kişi mevsimlik işçi olarak çalışma hakkına sahip olacaktı.

Ancak, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, alınacak mevsimlik işçilerin hangi kriterler altında olacağını açıkladığı 28 Ocak tarihli ilk açıklamasında yaş sınırı ve cinsiyet ayrımı olmadan herkesin başvuruda bulunabileceğini açıklamasına rağmen, bugün açıkladığı detaylarda yükleme boşaltma işi için yapılacak başvurularda 40 yaş altı ve erkeklerin başvurabileceğini kaydetti.

Düz lise ya da yüksek okulların teknik programlarının dışındaki hiçbir bölüm mezunu vatandaşın kamyon yükleme boşaltma dışında iş başvurusunda bulunamayacağı Çaykur’da Genel Müdür Sütlüoğlu son darbeyi ise yükleme işinde çalışmak için başvuruda bulunmak isteyenlere vurdu. Sütlüoğlu, kamyon yükleme boşaltma işine bayanların ve 40 yaş üzeri erkeklerin de başvuruda bulunamayacağını açıkladı.

Genel Müdür Sütlüoğlu’nun her açıklamasında yeni şartlar koyduğu mevsimlik işçi alımları Rize’de büyük fiyaskoya dönüşürken çay kamyonu doldurma ve boşaltma işi haricindeki diğer başvuruların KPSS puanı ile alınacağının açıklanması ise KPSS’ye girmemiş yüzlerce insan bir kez daha Genel Müdürün açıklamalarıyla şoka girdi.

Hatırlanacağı üzere Genel Müdür Sütlüoğlu, daha önceki açıklamasında engelli vatandaşların iş başvurusunda bulunamayacağını açıklamış ve engelli vatandaşların işe girme hayallerini tıpkı bugün binlerce insanın hayallerini sona erdirdiği gibi başlamadan sona erdirmişti

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak