Eski Bakan Yardımcısı Balta'ya Otobüs Şikayetleri İçin Ulaşmak İçin...

Eski Bakan Yardımcısı Balta'ya Otobüs Şikayetleri İçin Ulaşmak İçin...
Yaklaşık bir aydır süregelen Rize Trabzon otobüs seferleri sorununda şikayetlerinizi Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya cep telefonundan iletebilirsiniz…

Kamu yararına yolcu taşımacılığında bulunulan ve her gün yüzlerce üniversite öğrencileri ile dar gelirli vatandaşların ucuz taşımacılık yaptığından tercih ettiği ve yaklaşık 1 ay önce komik bahanelerle durdurulan ve yaklaşık 1 aydır aynı komik gerekçelerle başlatılamayan Rize Trabzon otobüs seferlerinde şikayetlerinizi geçmiş yıllarda Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ve Bakan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş olan Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya 0530 953 61 61 numaralı cep telefonundan iletebilirsiniz.

OTOBÜS SEFERLERİ BUNUN İÇİN BAŞLATILAMIYOR

Her şey Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün Belediyelere ait resmi plakalı taşıtlarla gibi, belediyelerce yetkilendirilen  özel halk otobüsleri ile de “İl içi, şehirler arası” taşımacılık yapılamayacağı kararıyla başladı. Bu kararla Rize Belediyesi kamu yararına yapılan taşımacılığın devam etmesi için taşımacılık işlemini bünyesindeki RİBELSAN A.Ş.’ye devretti.  Böylece kamu yararına taşımacılık yapan otobüslerin seferlerine devam etmesi için her hangi bir engel kalmamıştı. Ancak Trabzon’a ait otobüsün sözleşmesi sona erince yeni sözleşme yapılmadığından Trabzon’da ise bir şirketin bu işlemi yapması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (Trabzon UKOME)’nin ihaleye çıkması gerekti. Otobüs seferlerinin devam etmesi için ihaleye çıkması gereken Trabzon UKOME ihaleye çıkmadığı gibi RİBELSAN’a da şartsız her iki yönden 2 otobüs kaldırması için hat ve güzergah izni vermedi. Bu nedenle otobüs seferleri yeniden başlatılamıyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize Trabzon Otobüs Şikayetleri İçin Milletvekili Günnar'ın Telefonu

Otobüs Şikayetleri İçin Trabzon Valiliği ve Trabzon BŞB Telefonları

Trabzon UKOME’den Rize Trabzon Otobüsleri ile İlgili Kötü Haber

Rize Trabzon Otobüs Seferlerinin Başlatılmamasının Nedeni

Rize Trabzon Otobüs Seferlerinin Yeniden Başlatılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Rize Trabzon Hattında Trabzon BŞB Neyin Peşinde?

Rize Trabzon Belediye Otobüs Seferleri Durduruldu