Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Bu takım zor yenilir

Bu takım zor yenilir

2016 yılındaki ilk maçımızı da kaybetmedik.

İlk 45 dakika çok iyi top oynayarak, ikinci yarıda skora göre 3 farklı sistem oynayarak 4-3-3 başlayıp 4-2-3-1'e dönüp 4-6'yla bitirdik. İlk yarıda orta sahamız çok diriydi ve iyi top oynadı.

Çabuk paslarla göze hoş gelen bir futbol oynadılar. İkinci yarının başı da fena değildi ancak biraz oyundan düştük.

Sebebi de dünkü milli takımımızın ilk 11'ine ve maçın tamamına baktığımız zaman Topal, Selçuk ve Oğuzhan'ın dışındaki oyuncuların takımlarında sürekli oynamamasıydı. Bu yüzden ikinci yarıda git-geller oldu. Özellikle golü yediğimiz dakikadan önceki 10 dakikalık bir bölümde rakibe oyun oynama fırsatı verdik. Fatih Terim 4-6'ya dönmeyi düşünürken golü yedik.

Tekrar aynı şekilde Cenk'le devam etme kararı aldı. Cenk de hocasını mahçup etmedi. Hocamız beraberliği istemedi, tekrar kazanmak istedi. Genelde endirekt vuruşlardan gol atan bir takım değiliz ama Selçuk İnan'ın kullandığı şahane duran topta Cenk de çok güzel bir gol attı. Zaten Fatih hoca golden sonra hemen onu çıkarıp 4-6'ya döndü. 1-0'ken yapacaktı, 1-1'ken vazgeçti, 2-1'de ise uyguladı.

Herkes görevini yaptı

Genel anlamda beğendim ama bireysel fizik performansını artırmamız lazım.

Özellikle grup elemelerin ikinci yarısında ve dünkü maçın gol öncesi 10-15 dakikalık bölümü haricinde hiçbir takım bize karşı oyun üstünlüğü bulamadı. Belki maçlar kaybedilebilir ama felsefe olarak oyunu kaybetmeyeceğiz diye düşünüyorum.

Kaleci Volkan'dan en uçtaki Cenk'e kadar herkes görevini yaptı.

Tabii yüzde 100 hazır olmak şimdiden kolay değil, Arda için de kolay değil... Haziranda daha iyi bir Arda göreceğimizi düşünüyorum. Takımın ihtiyacı var. Mehmet Topal bu maçta stoperde iyi oynadı ama onu da Fransa'da orta sahada oynayacağını düşünüyorum, takımın direncini daha da artıracaktır.

Fransa bizim için dün başladı. Cenk'in performansı da Fatih hocayı nefeslendirmiştir.

Cenk idmanlarda muhtemelen çok çalışıyor. Antalya'da, Konya gibi görevini yaptı... Muhteşem bir stat. Maça müthiş bir rağbet... Herkesin eline, ayağına, diline sağlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi