Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Sneijder daha çok sahne almalı

Sneijder daha çok sahne almalı

Hikmet Karaman maçtan önce "Galatasaray taraftarıyla İstanbul'daki maçlara 1.5 puanlabaşlıyor. İlk 10 dakikayı atlatırsak ondan sonra golü arayacağız" dedi.. Hikmet hoca haklı çıktı.. Bütün plan bunun üzerine yapıldı. Sonrasında ilk 10 dakikada gol oldu ve çöktü.Galatasaray'ın ilk yarıda gol dışında pozisyonu yoktu. Galatasaray Türk Telekom Arena'da taraftarıyla tam bir büyük takım havasında.. Galatasaray ve büyük takımlar havayla şampiyon olan takımlar.. Duran topun devamında Rizespor golü yedi. Golden sonra Rizespor'un reaksiyonu önemli... Maçın tamamında hemen hemen hiç pozisyonu yok Rizespor'un.. Galatasaray takımı çok coşkulu oynuyor. Haklı bir galibiyet elde etti. Peki bu coşkunun karşılığında neden çok pozisyona giremiyor? Bunların irdelenmesi gerekiyor. Galatasaray tipik 4-2-3-1 oynuyor İki tane oyuncusu Tolga ve Selçuk benzer, statik pasla oynayan oyuncular. İkisi de iç içe oynuyor... Sol tarafta Carole ile Bruma birlikte çok etkili oynadı.. Sabri'nin idare etme günüydü. Sanki kampa çekildi. Soldaki Carole ile Bruma'nın etkinliğini sağda Sabri ve Yasin'de göremedik.

Galatasaray'ın ve Türkiye'nin en önemli oyunculardan biri Sneijder.. Ama Sneijder de daha çok solda oynamayı tercih ediyor. Forvet arkası serbest oyuncu demek.. Sneijder'in daha fazla sahneye çıkması lazım. Hareketli Bruma, topsuz hareketli Yasin ve Eren varken,Sneijder'in ortaya çıkması gerekiyor. Sneijder özgür de bir oyuncu. Önemli bir silah ancak böyle coşkulu oynarken Sneijder'in kalitesini ortaya çıkarması gerekir. Sneijder'in sağ tarafa gitmesi rakip savunmayı da açar... Dikkat ederseniz iki gol de Sneijder'in sağa gitmesinden geldi. Sneijder'in ortalaması 10'un altında olmamalı. Dün iki asist yaptı ama benim asist kavramım başka.. Bekle stoperin arasına atılan paslar bana göre gerçek asistlerdir. Sneijder'in bunları yapabilecek kapasitesi var. Duran topları ben asist olarak görmüyorum.

Galatasaray pas takımı ve fazla öne doğru oynayamıyor ama Rize'ye pozisyon vermedi. Bruma çabuk giden ve çalım atan oyuncu. Artık seyirciler pastan sıkıldığı için bu tip dikine giden oyuncular her zaman sevilir. Bu kadar rahat oyuncu geçen bir oyuncunun daha fazla skor üretmesi gerekiyor. Bruma daha da gelişecektir.. Galatasaray 'Ben bu işte varım' diyor. En büyük problemi Eren'in ne kadar bu istikrarda devam edecek olması. Her yere ayağını ve kafasını soktuğu için Eren'de Mustafa Pektemek gibi sakatlanma riski var.

ÜÇÜ DE PENALTI

Eren'in golü 34 hafta sonunda ilk 10'a girer. Tanju Çolak golü oldu... Yeryüzünde hiçbir kaleci bu golü çıkaramaz. İki kaleci olsa bile tutamaz. Eren Derdiyok gerçekten ciğerden oynuyor, bütün gücünü harcıyor ve çok özverili mücadele ediyor. Arkadaşları bir çalışıyorsa Eren Derdiyok iki çalışmalı. Galatasaray'ın üç pozisyonu da penaltı. Bruma doğal olarak düştü... Kafa topuna çıkarken Eren Derdiyok'a yapılan hareket de penaltıydı. O top ceza sahasında değil de orta sahada olsa hakem faulü verirdi. Bir diğeri Yasin'in ayağına bastılar. Bu pozisyonun da penaltı olarak verilmesi gerekiyor. Carole'ün ceza sahasına girdiği anda göğüs göğüse girdiği pozisyonda da faul yoktu ama hakem oyunu durdurdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi