Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Beşiktaş mükemmeldi

Beşiktaş mükemmeldi

Uzatmalarda bile pres yapan bir Beşiktaş vardı. Kartal resmen resital sundu

Şu maçı izleyen herkes keyif almıştır.

Çünkü tempo, teknik, aksiyon her şey vardı. 4 gol yiyen Gaziantepspor takımı oyunun son bölümünde çözülmüş olmasına rağmen küme düşecek bir görüntü vermediler. Özellikle ilk yarıda Beşiktaş'a karşı iyi direndiler.

Fenerbahçe'nin yenilmesiyle zaten coşku problemi yaşamayan Beşiktaş da bu coşkuyu daha da yükseltmişti.

Maçın özetini yapayım: Uzatmalarda altı pasta pres yapmaya kalkıyordu Beşiktaş.
Böylesine çok istekliydi. Güneş bile büyük coşku yaşayan İsmail'e "Biraz yavaş" dedi. İlk maçı 4-0 kaybetmiş, ikinci maçta 4-0'la dengeyi kurmuş, şimdi tur için gol arayan bir takım gibiydiler.
Gomez, İsmail'e bir pozisyonda pas yerine orta yaptığı için kızdı, skor o sırada 4-0 idi.
Quaresma, "Ah şöyle bir maçı kaçırdım" diye üzülüyordur. Bir futbol resitali vardı. Gaziantepspor'un 0-0 iken bulduğu bir pozisyonu Tolga inanılmaz kurtardı. Beşiktaş takımında elbette bir panik de olabilir. Rhodolfo sakatlandı ve takımın aklı buna takıldı.
Umarım en kısa zamanda döner. Çünkü bu oyuncu Beşiktaş için önemli bir değer. İlk yarıda tutuk gözüken Mario Gomez ikinci yarıda açıldı.
Gomez, göğsüyle aldığı bir pozisyonda topu nefis öldürdü.

Gomez fazlasını yaptı

Normalde o top seker, elle istesen alamazsın. Kalite bu.

Gomez ilk yarıda taraftarı mutlu edemese de kalitesi çok yüksek olduğu için ikinci yarıda beklentileri karşıladı, fazlasını yaptı. Şenol hocaya da bir parantez açmak gerekir. Şampiyon olursun, olamazsın. Şenol Güneş'in takımları hep aşama kaydediyor.

Bursaspor, Trabzonspor, Milli Takım, Beşiktaş... Bu takımlara bir el değdi. Geçen seneden kalma bir alışkanlık var ama bir kat daha iyi Beşiktaş, bunun mimarı da teknik direktör Şenol Güneş'tir. Oynattığı oyun, verdiği felsefe, dağıttığı adalet...

Bugün Quaresma'yı bekletmek, oturtmak kolay değildir.

Maça giderken kaleciden ne beklersin?

3 top gelse 3'ünü de çıkarsın. İsmail'in performansının üzerine var mı?

Marcelo'nun ayağına baktım, ayağı iyi... Alexis kısa bir stoper ama çabukluğu var. Beck'in standardı var, işini yapıyor.

Atiba'yı geçtim, o hep iyi! Oğuzhan büyük oyuncu. Mario Gomez sözleşmesinde 50 gol atarsa para alacakmış gibi oynuyor, hep istiyor. Bu takımda hiç kimse daha iyi oynamaz.

Aralık'tan beri lig maçı oynamıyorlar bir de. Biz 103 gol attığımız sezonda "Aslında 150 atardık" derdik takımımızda, ben bunu Beşiktaş'ta da görüyorum.

Beşiktaş şimdi panik yapmadan, strese girmeden devam etmeli. Maçları tek tek ele almalı.

Aslında G.Antep maçına stresli girdiler.

Ancak rakip savunmayı çok geride kabul edince Kartal özelliklerini sahaya daha iyi yansıtabildi. Elde büyük bir avantaj var. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş bunu çok iyi değerlendirecektir.

Gaziantep önünde sahada tam bir futbol şöleni vardı. Beşiktaş mükemmeldi.

Sanırım tribüne gelen binlerce taraftar stattan mutlu ayrıldı. Beşiktaş'ın özelliklerini sahaya yansıtması çok önemli. Bunu başardığı sürece kazanması da çok doğal.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi