Asuman Bilgin YURDAÖZ

Asuman Bilgin YURDAÖZ

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Pazarlama dünyasında son yıllarda çok fazla şey değişti. Her geçen gün yeni teknolojiler gelişmekte, mobil cihaz kullanımı artmaktadır. Ayrıca değişen yaşam şeklimizle beraber satın alma alışkanlıklarımızda farklılaşmaya başladı. Türkiye’de milyonlarca internet kullanıcı var ve bu sayı gün geçtikçe artmakta. Bunu bilen iş dünyasının yöneticileri de artık interaktif pazarlamayı önemsemeye başladılar. Dijital pazarlama gelecek için daha da önem kazanacağa benziyor.

Hatta günümüzde bile çok geniş bir alana yayılmış bile… Artık SEO, PPC, e-marketing, sosyal medya pazarlama gibi konularla daha çok karşılaşacağız gibi. Bu konuda çeşitli kuruluşlar eğitim vermeye başladılar. Hatta aldığınız online eğitim sonucunda sertifika sahibi de oluyorsunuz.

Teknolojinin gitgide geliştiği şu günlerde sektörün ara eleman ihtiyacını karşılayan meslek liseleri de bu konuda kendini geliştirmeli ve eğitimlere başlamalıdır. Çünkü bu alandaki her başlık ayrı ayrı incelenmeli ve üzerinde çalışılmalıdır. Pazarlamanın geleneksel ve temel ilkeleri hala uygulanıyor ancak pazarlamanın sadece üretim ve hizmeti kriter olarak alan anlayışı artık geride bırakan dijital pazarlama yeni trend olmak üzere… Bu bakımdan Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakende Alanı dijital pazarlamanın çoktan farkında. Bu konuda yurt dışında eğitim almak için çeşitli projeler oluşturmak için adım atmış bulunmakta.

Ülkemizde tüketiciler e-ticaret ve mobil pazarlamayı kullanmaktadır. Bu bakımdan firmalar bütçelerinde dijital pazarlama için pay ayırmaları gerekmektedir. Böylece dijital pazarlama ile birden fazla dijital kanalda kendini gösterip, markalarını tanıtıp, satış miktarlarını arttırabilirler.

Her geçen gün teknolojinin de gelişmesi ile yeni konular karşımıza çıkacak. Bu bakımdan yeniliklere açık olmak, teknolojiyi takip etmek ve değişikliklerden haberdar olmak ve çoooook çalışmak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Asuman Bilgin YURDAÖZ Arşivi