Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Gördüklerim

Gördüklerim

Yazdan kalma güneşli bir Cumartesi günü. Zemin ve ortam futbol oynamaya çok müsait.

Ligin başından beri galibiyet alamayan 1 puanlı Çaykur Rizespor`la , 7 haftadır 3 puan alamayan Kasımpaşa.

İki takım ligin dibine demir atmış. Maçın kazanılması, her iki takım içinde 3 puandan fazla anlam taşıyabilir.

İlk yarı iki takım için birbirini tartma ve kontrollü bir maç şeklinde geçti. Rizespor daha baskılı görülmesine rağmen 3.bölgede ataklar tam olgunlaşmadan, bireysel oynama sevdası pas alışverişlerini sağlıklı yapamama yüzünden pozisyon zenginliği az olarak geçti. 10. dakikada ceza alanı dışında dolaşan top, son olarak Phiri`nin pasıyla Cemali`ye geldi. Cemali Sertel düzelterek çok güzel yere vurdu. Durum 1-0

Bundan sonraki dakikalar tam bir orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Kasımpaşa kenardan kazandığı serbest vuruşlarla gol pozisyonu yaratmaya çalıştı.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı iki takım ikişer oyuncu değiştirerek başladı.

Daha rahat olması gereken ve olgun atak pozisyonları yaratması gereken Çaykur Rizespor, Kasımpaşa`nın baskılı oyunu karşısında oyunu kendi alanında kabul etmek durumunda kaldı.

Aslında bu dönemde geriden çıkabilecek iyi toplar, Kasımpaşa kalesinde tehlikeli olabilirdi.

Ne var ki, en uçta oynayan ve ikinci yarı oyuna dahil olan Umar, kendi korner köşesinden topu kendi ceza alanı içine doğru sürmeye başladı. Baskı karşısında topu kaybetti. Oluşan karambol ve topu kazanma mücadelesi sonrası top uzaklaştı. VAR müdahelesi sonrası Kasımpaşa lehine penaltı kararı verildi. Umut Bozok’un attığı penaltı sonrası 60. dakikada durum 1-1 oldu. (Başakşehir karşısında Alper Potuk, benzer bir pozisyonda kale çizgisine kadar getirmiş, sonrasında rakibe çarpan top, Rizespor ağlarına gitmişti.

Bu dakika sonrası Rizespor`un baskı yapması ve oyunu rakip alana yıkması beklenirken, iki pas yapamayan ve rakip ataklara karşı koymakta zorlanan bir Rizespor oldu.

72. dakikada oyuna Remy ve Alper girdi. Bu dakika sonrası takımlar kazanmak adına bütün kozlarını kullanmaya başladı. Hakem maça 8 dakika uzatma gösterdi. Rizespor maç içindeki en etkili atağını 90+7. dakikada Umar’ın kale çizgisinden topu Remy’e çıkardı. Müsait durumdaki bu futbolcunun vuruşu auta çıktı.

Artık maçın bu skorla biteceği düşüncesiyle, stadyumda yönetime ve hocaya tepkiler görülmeye başlandı. 90+11’de orta alanda Alper Potuk ile başlayan atak en son Remy’e geldi. Remy de bekletmeden vurdu. Kaleci ancak çeldi. Kaleci almaya çalışırken Selim Ay, son bir hamle ile topu Kasımpaşa filelerine gönderdi.

Maç sonucu, Çaykur Rizespor Kasımpaşa`yı 2-1 mağlup etti.

Bu maç sonucu, Rizespor ilk kez galip gelerek 10 maç sonra 3 puan aldı. Puanını 4'e yükseltti.

Ancak gelecek haftalar ve maçlar için ümit vermedi.

Maçtan bir gün önce başkan sayın Tahir Kıran'ın moral yemeği sonuca ne kadar etki etmiştir, bilinmez. ancak oyuna çok fazla etki etmediği aşikar.

Takımda ciddi bir uyumsuzluk göze çarpıyor. Defans kurgusu için artık yazmaya gerek görmüyorum. Nedeni bireysel noksanlıkları dışında, takımdaşlık duygusu vermiyor. Geriden çıkarken sürekli problem yaşıyoruz. Rakip ataklar karşısında aciz gözüküyoruz.

Orta alanda Dabo ve Phiri kariyerli ve yetenekliler. Ne var ki etraflarıyla pas alışverişleri problemli. Yardımlaşma yok. Oyun bütünlüğü yok. Forvette Bolasie bugün özellikle ilk yarı çok etkili gözükmesine rağmen, diğer forvetlerle olan bütünlük konusunda sıkıntı yaşandı. Son paslar ve tercih hataları düzeltilirse daha çok pozisyona girilir.

Hakem!

Hüseyin Göçek, kesinlikle oynayanlara ve seyredenlere, vücut diliyle güven vermeyen bir durumda. Eyyamcı bir yönetim gösterdi. Kart standartları takımına, durumuna ve dakikasına göre değişik. Futbolcularla olan iletişimi zayıf. Bu hakem yıllardır süper ligde maç yönetiyor. Sadece bununla kalmayıp Avrupa'da ülke hakemliği adına düdük öttürüyor.

Çaykur Rizespor adına bundan sonra her maç final.

Devre arası ve ara transfer dönemine kadar sıkıntılı bir süreç geçecek.

Defans bloğunun sağlamlaştırılması inanıyorum ki, hücum gücümüze de olumlu katkı sağlayacaktır.

4 takımın bir alt lige düşeceği düşünülürse, lig sonunda en az 40 puan barajına ulaşmak gerekecek. Böyle bir defans kurgusuyla hayalden öteye geçemez. Kalecimiz, ligin en iyi ve yeteneklilerinden. Yine de en çok gol yiyen takımız. En az gol atan takımlardan biriyiz.

Gol yememeyi öğrenebilirsek, başarırız.

Tabi, bütün suç defans kurgusuyla açıklanamaz. Bütün takımın uyum içerisinde olması, yardımlaşması ve bireysellikten uzaklaşması, olmazsa olmazdır.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi