Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

HAVAŞ’IN EZİYETLERİ!

HAVAŞ’IN EZİYETLERİ!

                Biliyorsunuz ki HAVAŞ, havaalanı ulaşımını sağlayan bir şirket. Önemli bir hizmet yapıyor… HAVAŞ bölgeye gelmeden önce Rize ve çevresinin neler çektiğini ve taksicilerin insafına terk edildiğimizi herkes biliyor.

                Başlıkla ne alakası var diyeceksiniz… “Yiğidi öldür hakkını ver” misalinde olduğu gibi hakkı teslim etmeliyiz.

                Bu hizmetlerinin yanında düzeltilmesi gereken bazı aksaklıklar olduğunu görüyoruz.

BİRİNCİSİ; otobüs havaalanında beklerken inecek olan diğer uçağın yolcuları için o kadar yolcuyu belki yarım saat belki bazen bir saat bekletmesi ki, zamanımızda vakit çok önem kazanmıştır. İstanbul’dan Trabzon’a 1 Saat 15 dakikada gelen bir yolcu, Trabzon’dan Rize’ye bazen 2 saatte gelemiyor. Uçak yolcusu olmanın pek bir ayrıcalığı kalmıyor.

                İKİNCİSİ; ücret konusu… Şu şartlarda Trabzon –Rize bence on lirayı geçmemeli. On üç lira pahalı!

ÜÇÜNCÜSÜ; Rize’den sabit bir kalkış yeri yok. Sokak ortasında ve adeta kaçar göçer gibi yolcu almak HAVAŞ’a yakışmıyor. Erken gelen yolcunun bekleyebileceği kapalı bir yeri olmalı. Yaya kaldırımlarda, orada burada otobüsün gelmesini beklemek, bu çağda pek yakışık almıyor. Çocuğu var, gecesi var, yaşlısı var, sakatı var, yağmuru ve soğuğu var.

DÖRDÜNCÜSÜ ve en önemlisi; HAVAŞ otobüsünün Rize’ye girişte Çiftekavak mevkiinden iç yola girmemesidir. Niye girmiyorsun ki, asfaltsa asfalt… Ne yani! Belki bir iki dakika bir gecikmen olacak. O kadarcık bir gecikmeye karşı yolcuların çektiği eziyet ve ödemek zorunda kaldığı ücreti hesap ediyor musun! Belki otobüse verdiği kadar bir para taksiye vermek zorunda kalıyor. Yani, ta belediye binasının önünde inmek zorunda kalıyor. Çiftekavak ile Belediye binası arasındaki mahallelerin yolcularının durumunu düşünebiliyor musunuz? Bunun da yine gecesi var, yağmuru çamuru var, soğuğu var…

Üniversite ve yurt binası da o arada olduğu için dışarıdan gelen öğrencilerin mağduriyetlerini bir düşünün! İlin yabancısı, bavulu elinde kala kalıyor. Bavulla dolmuşa da binemiyor. Öğrenci parasıyla taksi tutmak zorunda kalıyor.    

Bu durumun sebebini ya kamuoyuna anlatsınlar, yada mevcut durumu düzeltsinler. Yolculara hizmet etmek ve kolaylık sağlamak istiyorsanız bu duruma el atın Sayın HAVAŞ yetkilileri.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi