Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanmak

Kazanmak

Cumartesi günü TT Arenada oynanan maç, Çaykur Rizespor için kazanılabilecek bir maçtı.

GS takımı bildiğimiz takım değil.Çaykur Rizespor karşısında eksiklikleri dışında, özgüvenini kaybetmiş seyirci desteği olmayan savruk bir takım vardı.

Hikmet hoca rakibi iyi analiz etmiş.İstediklerini büyük oranda sahada gerçekleştirebilmiş.Ancak bir yere kadar.Galatasaray takımının defans kurgusu uyumsuz ve bireysek hata yapmaya çok müsait.Çaykur Rizespor hücum hattı futbolcuları için önemli fırsatların oluşabileceği geniş alanların çokça olduğu bir müsabaka izledik.Ancak final pasları ve tercihler konusundaki yanlışlıklar kısır bir müsabaka ortaya çıkardı.

Seyredenin zevk almadığı tadı tuzu olmayan bir maç izliyorduk.

Taki 88.dakikada Orhan OVACIKLI bir defans oyuncusunun yapmaması gereken bir hata yaparak  Yasin ÖZTEKİN’e çok basit bir asist imkanı yarattı.Emre ÇOLAK boş kaleye topu itelemekte zorluk çekmedi.Maçın bu skorla bitmesi beklenirken aynı Orhan OVACIKLI uzatmaların 3.ve son dakikasında Çaykur Rizespora bir serbest vuruş imkanı kazandırdı.Murat DURUER’in ortasını Patryk TUSZYNSK affetmedi.Bu arada kaleci MUSTERA’nın boşa çıkması ve büyük hatasını  unutmayalım.

Kazanılabilecek ve 3 puan almanın  yanında ayrı bir özgüven imkanı yaratabilecek bir maçta son dakikada yenik duruma düşmek ve uzatmada atılan golle 1 puanı almak tarifi imkansız bir duygu.

Deplasmanda Galatasaray gibi bir takımdan 1 puan almak iyi gibi gelebilir.Ancak bu bildiğimiz GS değil.Çaykur Rizespor Galatasarı veya deplasmanda başka bir takımı bir daha böyle yakalayamaz.2.yarının başından beri kazanma konusunda ciddi zafiyetimiz var.Bu GS yenip 3 puan almamız içten bile değildi.Ancak kazanamama gibi bir durum ortaya çıktı.

İlk yarı sonunda 17 maçta 24 puan alan Çaykur Rizespor maç başı puan ortalaması 1.41

Şu an 28 maç toplam puanımız 31 ve maç başı puan ortalaması 1.1

İkinci yarı 11 maçta alınan puan 7 ve maç başı puan ortalaması 0.63

Geriye kalan 6 maç ve durum hiçte iç açıcı değil.

Kalan  maçlarda içerde oynanacak 3 maçtan minimum 7 puan şart.

Takım olmak başka bir olay.Takım olma konusunda bu yıl ciddi ilerlemeler kaydettiğmizi düşünmüştüm.Aynı ümidi yaşamak istiyorum.ancak hala ciddi eksiklikler var.

Bu yıl en büyük şansımız Kaleci ITANGE.Bu kaleciyi kaybetmemek lazım.Forvet hattımız verimli değil.Kweukenin dışında bu maçta oynamayan Deniz KADAH’ın eksikliğini bile çektik.

Neticede aşağıda rakip diye gördüklerimizden bazıları şu anda bizden daha iyi durumda gözüküyor.Bir an önce toparlanmamız gerekiyor.

Kazanmak ve galip gelmek durumundayız.Yoksa bu işin şakası yok.Daha çok seyirci ve daha ciddi bir destek lazım.Takımı itelemek lazım.Haydi Osmanlıspor maçına.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi