İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Polisimiz 173 Yaşında

Polisimiz 173 Yaşında

"Polis Nizamnamesi" adıyla 10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatı, 173 yıldır özgürlük ve güvenlik dengesi temelinde, hukuk devleti ilkeleri ve insan hakları perspektifi ile çağın teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için mesai mevhumu bilmeden çalışıyor.

Milletimizin bağrından çıkan bu güzide teşkilatımızı öncelikle 173.yıl anısına kutluyorum.

Halkın can ve mal güvenliğini, sınırlarımızın düşmandan emniyetini 24 saat esasıyla sağlayan tüm güvenlik güçlerimiz son yıllarda araç gereç ve bilgi donanımı bakımından önemli yenilikler değişimler yaşıyor.

Yaklaşık 40 yıl öncesini bildiğimden rahatlıkla yazıyorum ki son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü Polis teşkilatında çok büyük yenilikler gelişmeler kaydetti.

Öncelikle daha sağlıklı hizmet yapabilmek içim Emniyet kadrosunda eğitim yani tahsil seviyesi çok yükseldi. Önceleri Ortaokul mezunu gençler polis olabiliyorken şimdi Üniversite mezunu olanların görevde olması eğitim kalitesinin göstergesidir.

Rize’de asayiş olaylarında sıklık yaşanmıyorsa güvenlik kuvvetlerinin uygulamalarından ve aldıkları tedbirlerdendir.

Rize merkezde bilhassa geceleri insan huzurunu yaptığı yüksek sesli motiveye araçlarla çok çirkin gürültü çıkararak bozan arabalar konusunda önemli tedbirlerin alındığını görüyoruz.

Rize polisinin bilhassa gençlerde alışkanlık haline gelen zararlı, uyuşturucu madde kullanımında etkili tedbirlerin alındığını görmekten önce aile babası olarak memnunluk duyuyoruz.

Okul önlerinde genç öğrencilere olumsuzca yaklaşan kötü niyetlilere karşı alınan tedbirlere de şahidiz.

Gerek Rize merkezde gerek büyük oranda ikamet ettiğim İkizdere ilçesinde Polis kardeşlerimiz güvenli, duyarlı ve kararlı hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Polis yalnız elinde silah olan araç durdurarak ehliyet ruhsat kontrolü yapan insan değildir. Poliste bizim evladımız içimizden yetişen yani ailemizden birisidir. Her zaman yapamıyorsak ta arada bir Emniyet Amirliğine gidip çay sohbetlerine katılırsak daha yakından tanımış oluruz.

Önceki Emniyet İl Müdürlerimizin bıraktığı bayrağı devralan şimdiki İl Müdürümüz Altuğ Verdi Müdürüm ve ekibini kutluyorum.

Nice 173 yıllara derken, aramızdan ayrılan tüm güvenlik gücü Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine milletimize başsağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi