Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rizespor gibi oynamak!

Rizespor gibi oynamak!

Çaykur Rizespor için Pazar günü sahasında oynayacağı Elazığspor karşılaşması büyük önem taşıyor. Lider olan rakibini yendiği taktirde hem 8 haftalık galibiyet hasretine son verecek hem de rakibiyle arasındaki puan farkını azaltmış olacak.

Rizespor için Elazığspor maçında en önemli sorun olarak takımın üstündeki güvensizlik, haftalardır maç kazanamama stresiyle, stratejisini gösterebiliriz. Ne yazık ki Yeşil-Mavili takım haftalardır kendi kimliğinin dışında görüntüler ortaya koyuyor.

Kazanmak için bir takım riskleri almak zorundasınız. Eğer bu maça son haftalarda olduğu gibi kötü başlarsan kazanma şansını artıramazsın. Kimin nasıl ne şekilde oynayacağına elbette Hüseyin Kalpar karar verecek. Umarım hatalarından ve yanlışlarından arınır. En doğru kadroyu en iyi şekilde sahaya sürer.

Rakip haftalardır ligin lideri. Geçen hafta evinde Karşıyaka’ya farklı mağlup oldu. Birde içinde ilk yarıda Rizespor’a mağlup olmanın acısı var. Rize’de maça yenilmemek için çıkacak. Kapalı oynayacağından Rizespor gol pozisyonu üretmede zorluk yaşayabilir.  Bu yüzden alternatif oyunlar üreterek oynamak zorunda. Rizespor savunmayı orta alana yakın kurarak iki- üçlü sıkıştırmalarla rakibi hataya zorlayarak kazandığı toplarla çabuk ve etkili hücum girişimlerinde bulunması gerekiyor.

Ama öyle ama böyle bir şekilde oynayacaksın. Sahaya çıkıp özgüvenle kazanmak için oynayacaksın.

Başarı istenmediği yere gelmiyor. Yenildiğinizi düşünüyorsanız yenilmişsinizdir. Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız korkaksınızdır. Kazanmak istiyor, fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle kazanamazsınız. Kaybettiğinizi düşünüyorsanız çoktan kaybetmişsinizdir.  Er yada geç kazanan kişi kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.

Yukarıda ki sözler ışığında Çaykur Rizespor, 8 maçtır kazanamamanın stresini yaşamadan, rakibini güzünde büyütmeden kendi gücünün bilincinde sahaya çıkıp, kazanma azmi, coşkusu yüksek takım kimliğini sahaya yansıtmalıdır. Kendi futbol geçmişine yakışan tavır bu olmalıdır diye düşünüyorum.

Beyler sahaya çıkıp Rizespor gibi oynayın ve kazanın. Kazanmaktan başka hiçbir çareniz yok. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi