Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Süpersiniz

Süpersiniz

Süper Ligin yeni takımı Çaykur Rizespor, yoluna Süper bir şekilde devam ediyor. Yeşil-Mavililer’in son kurbanı da arasının iyi olmadığı Bursaspor oldu. Rakibini 17 dakikada attığı iki golle mağlup eden Rizespor, üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Yeşil-Mavililer, Bursaspor önünde ilk 35 dakikada ne yaptığını bilen çalışkan ve üretkendi. Takım halinde oynadığından orta alanı ele geçirip rakibini bir pas çemberi içiresine kilitledi. Ve oyunun da hakimi oldu.

Böyle güzel bir başlangıçta gollerde peşi sıra geldi. Önce Sercan, ardından kaptan Cernat’ın golleri Rize’de bayram havası yaşattı. Tabiki bu gollerde ilk kez oynayan Kuveke’nin asistleri güzeldi. İlk yarının son dakikasında Rizespor defansı topu uzaklaştıramayınca Bursaspor golünü attı.

Bu gol ikinci yarıyı daha da ateşlendirecekti. Oyunu daha çok kendi yer alanında kabul eden Rizespor, kontra ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Zaman zaman pozisyon buldu. Ama hücuma kalkarken, kontra atağa çıkarken yapılan top kayıpları golün gelmemesine neden oldu. Zaten sıkıntıyı da burada yaşadılar. Çok pas hatası yaptılar. Fırsatlardan yararlanamadılar.

Maçın son bölümünde ise Rizespor, biraz savruk oynadı. Bu da skoru korumanın telaşından kaynaklandı. Bu da doğaldır. Ama Rizespor Bursaspor gibi güçlü bir takımı mağlup ederek çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı. İlk 5 haftada ligin en istikralı takımlarından biri oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi