Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Ne Zaman Ben Değilde Biz Diyeceğiz!

Ne Zaman Ben Değilde Biz Diyeceğiz!

Yıllarca Başbakan çıkartan, önemli alanlarda iş adamı siyasetci, futbolcu yetiştiren, her sektörde il dışında varlığını sürdüren Rizeliler neden iline sahip çıkmıyor diye sorasım geliyor.

Ama ondan önce Rize'de yaşayan herkese sormam gerektiğini düşünüyorum. (Rizeli olsun veya olmasın farketmez) Neden bu kadar vurdum duymasız. Neden toplumsal olaylarda yeterince birliktelik sağlayamıyoruz. Neden hep bireysel isteklerde bulunuyoruz. Ben değilde neden biz diyemiyoruz. Başkalarının başına bir olay geldiğinde kolay akıl veriyoruz ama kendimize gelince neden verdiğimiz aklı kullanmıyoruz. 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde "yanı başınızdaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi (olgun) mü'min değildir” sözü adeta unutulmuş, küçüğün büyüğe saygısı kalmamış aile bağları kopmuş toplum adeta çöküşe geçmiş durumda… 

Sessiz kalmak mı, yoksa bir şeyler yapmaya çalışanları karalamak mı daha kolay anlamakta zorluk çekiyorum. Herkes her şeyi biliyor ama uygulamaya gelince sistem hata veriyor. Her şey gönlünüzce olsun. Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi