Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Üniversitemizde Neler Oluyor?

Üniversitemizde Neler Oluyor?

Üniversitenin üst düzey yönetiminde neler neler oluyormuş ta bizlerin, daha doğrusu Rize Halkının haberi yokmuş! Geçen günlerde Orhan Yazıcılar’ın bir sitede yazdığı bir yazı ve öncesinde Çay TV deki programı, sıkıntının nerelere vardığını ve işin ipuçlarını göstermesi açısından manidar!

O yazıya, belki de rekor denebilecek yorum yapıldı! Ne oluyor? Neler oluyor Üniversitemizde?

Bu yaranın köklerinin eski olduğu belli oluyor! Şahsen burada ne o yaraya, ne de şu haklıydı bu haksızdı konusuna girmeyeceğim!

Beni şahsen ilgilendiren konu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan ve yine Cumhurbaşkanımızın ili olan Rize’deki Üniversite de bu işlerin cereyan etmesidir!

Önce şunu söyleyeyim ki, Üniversitemiz bir yerlere gelmişse taşıdığı isim sayesindedir diye düşünüyorum! Tabii ki bu benim şahsi düşüncem!

Şimdi gelelim esas konuya, Dedim ya, haklı haksız meselesi değil konu!

Yapılan proje doğruydu yanlıştı meselesi de değil!

Mesele, edindiğim bilgilere göre, bu karmaşanın adeta yıllardır sürüp gelmesidir!

Rektör veya Dekan beylere de fazla söyleyecek bir sözüm yok, asıl sözüm Onursal Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu mütevelli heyetine…

Başkanının Nusret BAYRAKTAR olduğu bu heyet, üniversite adeta içten içe kaynarken neredeydiler? Öyle hasbelkader Rize’ye gelip hadi bi toplanalım ile bu işler düzelmiyor!

Üniversite ile ilgili bir yazıya birkaç gün içinde yorum sayısı 100’leri geçmişse, siz işin boyutlarını tahmin edebilirsiniz!

Sözü fazla uzatmadan yapmamız gereken şey şu bence, üniversitemizin bir an önce adeta sağlığına kavuşmasını temin etmektir!

Bunun için başta mütevelli heyetine ki, -aynı zamanda TBMM Başkanımızda bir üyesidir- daha sonra Rize’mizin milletvekillerine, Rize’mizin Sivil Toplum kuruluşlarına ve hatta Belediye Başkanımıza çağrıda bulunup bu kaosu bir an önce sonlandırmalarıdır! Yani her bir Rizeli işin bir ucundan tutmalıdır!

Rize’mizin göz bebeği olan Üniversitemizi, şunun bunun şahsi düşünce ve arzularına feda edemeyiz!

Rize’mizin zaten mevcut sorunları haddi aşmışken, birde hiç hesapta olmayan Üniversitemizi polemik konusu yapıp yaralamayalım.

Susmakla bu işler hallolmuyor! Bu sorun şimdi hallolmaz ise, sonunda kaybeden ilgili kişiler değil Rize Halkı olur!

Saygılarımla!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi