Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Yeniden Umutla Son Haftaya

Yeniden Umutla Son Haftaya

ANKARADAN MADENLE DÖNÜYORUZ

Futbol bir hayat felsefesi gibidir. Ümidi hiç kaybetmemek lazım.

Çaykur Rizespor matematiksel olarak ligde umutlarını devam ettirebilmesi için Ankarada Osmanlısporu mutlaka yenmesi gerekiyordu.Tabi kendisi sahada bunun mücadelesini verirken kulaklar ve gözler Bursada Bursaspor Gençlerbirliği maçında idi.Maçın başında Osmanlıspor 1-0 öne geçti.Bursa’da Bursasporda Gençlerbirliği önünde 1-0 öne geçti.

Umutların yok olmaya yüz tuttuğu bir anda Çaykur Rizespor Petrucci ile 1-1 lik beraberliği yakaladı.

Bu ümitlerin tekrar yeşermesi ve son haftaya kalması anlamına geliyordu.Nedeni 1 gol evet 1 gol.

Çaykur Rizespor atacağı bir gol ve sonrası.Nasıl mı? Gençlerbirliğinin atabileceği bir gol Bursasporu daha zor duruma düşürecekti.

Ben ilk yarı sonunda atılan golun sonrasında 2.yarı Çaykur Rizesporun maçı kazanabileceğinden emindim.

Sanki senaryosu tarafımdan yazılmış bir senaryo gibi idi.Dönüşümlü maçları seyrederken ne yalan söyleyeyim Bursaspor maçına daha çok odaklandım.Nedeni Çaykur Rizespor maçının sonucu ne olursa olsun Bursaspor maçı sonucuna bağlı idi.

Gençlerbirliği kulübü köklü ve şaibelere karışmamış bir kulüp. Hiç bir iddaası olmamasına rağmen sportmence mücadele ettiler.Beraberliği yakaladıkları an ben ibrenin Çaykur Rizespora döndüğünü hissettim.

Çaykur Rizespor bu esnada Kweukenin ayağından bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.Artık olay rus ruletine dönmüştü.Arkasından Kweukenin golü sonrası her şey Rizespor istediği şekilde gelişmeye başladı.

Deplasmanda galip duruma geçince o skoru korumak ve kontro atakla rakibin boşluklarından 

faydalanmak gerekiyordu.Bu fırsatlar gelmesine rağmen son pas tercihleri veya beceriksizler yüzünden gerçekleşmedi.Bu esnada Osmanlıspor skoru değiştirmek için baskısını artırdı.Şans Çaykur Rizespordan yana idi.Direkler ve kaleci Gökhan buna fırsat vermedi.

Bursada ise tam bir futbol mucizesi gerçekleşti.Uzatmaların sonunda Gençlerbirliği attığı golle Bursasporu 2-1 yendi.

Çaykur Rizespor ligde kalabilme umutları iyice yeşerdi.Artık önümüzdeki hafta kendi evinde Alanyasporu yenmesi ve Bursasporun deplasmanda Trabzonsporu yenememesini bekleyecek.Kendi maçını kazanması halinde Bursasporun berabere kalması durumunda bile ligde kalmayı başarabilecek.

Ne diyelim.Futbol 90 dakika.Hakem son düdüğü çalana kadar bırakmamak lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi