Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Yolun Sonu Gözüktü

Yolun Sonu Gözüktü

Geçen hafta Başakşehir karşısında 90.dk.da Çaykur Rizespor aleyhine verilen penaltı bu yılın genel bir görüntüsü oldu.

Çaykur Rizespor, FB karşısında oynaması gerektiği gibi oynadı. Çıkarken kaptırılan top sonrası yenilen gol bir süre moralleri bozdu. Şener'in yaptığı hatayı değerlendiren Oğuzhan Aynaoğlu Rizesporun golünü kaydetti.

Bundan sonraki süreç Çaykur Rizesporun istediği gibi gerçekleşti. Eline geçirdiği fırsatları önce KWEUKE, sonrada Recep NİYAZ'la değerlendiremedi. FB savunması ciddi açıklar vermeye başladı. Çaykur Rizespor yapabileceği olumlu bir hamle ile maçı kazanabilirdi. Ancak kulübede o hamleyi yapabilecek oyuncular yoktu. Cezalı veya kadro dışı.

Saadene gereksiz bir hamle ile 2.sarı karttan takımı eksik bıraktı. Dolayısıyla 90+2'de yenilen golle süper ligde kalabilme umutlarını orada bıraktı.

Kalan 5 maçta alınabilecek 15 puan olmasına rağmen bunu gerçekleştirebilecek bir durum gözükmüyor.

Geçen hafta verilen haksız penaltıya aşırı tepki veren EDOMWONYİ‘yi kulübede kırmızı kart vererek cezalandıran hakem triosu hem geçen haftayı, hem bu haftayı hemde ligin genelinde Çaykur Rizespor'u katlettiler. Bu futbolcu bu haftaki maçta yapabileceği katkı ile hem maçı hem ümitleri ve dolayısıyla sezonu kurtarabilirdi.

Bu konuda yönetim Çaykur Rizespor'u sahipsiz bıraktı. Futbol sadece sahada oynanmıyor. Bunu son hafta yaşananlardan ve dolayısıyla sonuçlardan çok net anlayabilirsiniz.

Evet eleştirilebilecek çok yön olabilir. Başta yönetim kurulu.

Düşünün ilk yarı sonunda 16 maçta alınan 13 puan sonrası yönetim takıma katkı sağlayabilecek nokta transferler yapmak yerine nelerle uğraştı.

Düşünün kulübü 3-5 milyon borçlandırıp bende futbolcu almasını bilirdim diyen bir başkan. Sahada ve saha dışında altı oyulan ve korunuyor algısı yaratılarak her hafta hakkı yenen bir kulüp. TV ekranlarında Çaykur Rizespor korunuyor diyen çok bilmiş yorumcular.

Bütün bunlara kayıtsız kalan bir başkan ve yönetim kurulu. Allah aşkına söyler misiniz Çaykur Rizespor'u bu kadar sahipsiz bırakmak nasıl oluyor?

Kızalım, eleştirelim ama bu konularda bile sadece ve sadece Hikmet KARAMAN bir şeyler söylemeye ve yapmaya çalıştı. Ne yazıkki elindeki malzeme ancak bu kadar. Bu malzemeyi zenginleştirecek argümanlar (seyirci desteği ve futbol kamoyu) olmadan olmuyor ve olmadı.

Son haftalarda sahalarda alınan sonuçlar verilen ve verilmeyen hakem kararları. Ayrıca MHK ve PFDK kararları bu yılın genel görüntüsünü veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi