Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Yönetme Sanatı

Yönetme Sanatı

Yönetim düşünürü Peter Drucker, yönetimi, “Ne yapacağını, nasıl yapılacağını bilmek ve yapmak sanatı” olarak tanımlamıştır. Yönetim bugün bir meslek olarak kabul edilmemiş olsa bile bugün bir çok üniversitede bölümleri vardır.

Yönetmek gerçekten bir sanattır ve öyle icra edilmesi gerekir.

Sizler bir yerde yönetici olduğunuzda insanlar size canlarını, mallarını, namuslarını takımlarını emanet ederler. Yönetimin görevi de hakkını vererek hem işi hem de insanı birlikte düşünerek istenilen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek üzere her türlü sorumluluğu üstlenen kişidir.

Sanattır yönetim; bir sanatçı gibi yaratıcı, farklı, özgün, ilkeli olmak zorundadır.

Kendinden çok başkalarını düşünmek dinlemek ve işleri doğru yapmak bir yöneticinin görevidir. Yöneticinin özü sözü birdir. Birleştirici, yapıcı, bütünleyici ve sorumluluk sahibidir. Ekip çalışmasına inanır, kendinden çok ekip arkadaşlarını öne çıkarır. Yenilikçidir, hataları fırsata çevirir.Yanışta ısrar etmez. Gurur, kibir, kendini beğenmişlik, üstünlük taslamak gibi acemilikten uzaktır, duygusal zekası yüksektir.

Eğer böyle insanların ancak romanlarda ve filimlerde olduğunu düşünüyorsak başımızın neden beladan kurtulmadığını da kabul etmiş oluruz. Yöneticilerini doğru seçemeyenler yaşanan sorunlarda ve elde edilemeyen başarılarda payları olduğunu kabul etmek zorundayız.

Spor yöneticiliği ciddiye alınmak zorundadır. Doğru yönetici seçmek, onları denetlemek, doğru yolu göstermek ve onları doğru yolda tutmakta bizlerin sorumluğundadır.

Rizespor futbol yatırımları ticaret ve sanayi A.Ş. Rizespor’da 3 yılını doldurdu. A.Ş. yönetiminde geçen 3 yıla baktığımızda kurumsallaşma ve ekonomik anamda iyi bir yönetim gösterildiğini görüyoruz. Ancak futbol takımları için asıl önemli olan sportif başarı olduğundan yönetimin bu konuda başarılı olamadı.

Bunun içinde büyük uğraş veriyor. Çıraklıktan ustalığa geçmeye çalışıyor.

Ocak ayının sonun da Rizespor derneğinin kongresi var. Bu kongre birliğin, beraberliğin, bütünlüğün sağlanması için çok önemli bir fırsat.Çünkü  Rizespor’da Rize’de yaşayan yönetici sayısı bir elin parmaklarından az.

Hep sportif başarı, hem de taraftar ve camia birlikteliğinin örtüşmesi için dernek yönetiminin tamamı Rize’de yaşayanlardan seçilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi