Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…

Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…
3500 mevsimlik işçi alımlarında büyük bir hataya düşen Çaykur’un başvurular henüz başlamamışken acilen bu yanlıştan dönmesi gerekir aksi halde…

3500 mevsimlik işçi alımı gerçekleştirecek olan Çaykur’da henüz iş başvuruları başlamamışken, kura ile alınacak tahmil tahliye - yükleme işçisi (düz işçi) alımları dışındaki diğer alımlarda uygulanacak olan KPSS şartı ile teknik programlar şartının kaldırılması gerekiyor. Aksi halde Çaykur Genel Müdürü başta olmak üzere Çaykur yetkilileri ile Rize siyasileri büyük bir töhmet altında kalacaktır.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun mevsimlik işçi alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda değişik şartlar sunması işçi alımlarını bekleyen on binlerce insanı hüsrana uğratırken onlarca spekülasyonu da beraberinde getirdi.

SÜTLÜOĞLU, ONBİNLERİN HAYALLERİNİ KAHVE FİNCANI İÇİNE HAPSETTİ

Zira Sütlüoğlu tarafından yapılan ilk açıklamada KPSS şartı aranmazken 2. açıklamada kura ile alınacak tamir tahliye- yükleme işçisi alımları dışındaki diğer alımlarda KPSS şartı konuldu. Sütlüoğlu’nun büyük bir fiyaskoya dönüştürdüğü açıklamalar sadece bununla sınırlı kalmazken Çaykur’un mevsimlik işçi alımlarını bekleyen on binlerce vatandaşın ümitleri okyanus deryasından çıkarak kahve  fincanı içerisinde hapsoldu.

TÜRKİYE’DE TEK BİR TANE OKULU VAR O DA RİZE’DE AMA ÇAYKUR’UN EKSPERLİK ALIMINA BAŞVURAMIYORLAR

Rize’de çay eksperi ve gıda laboratuvar teknisyeni yetiştirmek için kurulan ve yıllardır eğitim öğretime devam eden Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi Çay Teknolojisi mezunları da skandal bir şekilde başvuru dışında bırakılarak çay eksperliği için başvuruda bulunamayacak ve başvuruda bulunacaklar için çay eksperi meslek yüksek okul mezunu şartı getirildi.

KİMYA MÜHENDİSLERİ NEDEN ALIM DIŞINA BIRAKILDI?

Mevsimlik işçi alımlarında bir başka sorun ise ziraat ve hangi amaçla alınacağı belli olmayan orman mühendisine rağmen kimya mühendislerinin başvuruda bulunamayacak olmalarıdır. Zira kimya mühendisleri Çaykur’un yaptığı işle ilgi iş alanı içerisinde yer almasına rağmen başvurudan yoksun bırakıldı.

KPSS’YE GİRMEYENLERİN GÜNAHI NE? YOKSA GEÇEN YIL YAKINLARINIZI KPSS’YE Mİ SOKTUNUZ? KPSS ŞARTI KALDIRILIP ALIMLAR KURAYA TABİ TUTULMALI

Çaykur’un alacağı 3500 mevsimlik işçiden 1130’unu oluşturan Endüstri Meslek Lisesi ve  Meslek Yüksek Okulu Mezunu teknik personel, Ziraat ve Orman Mühendisi ile Meslek Yüksekokul mezunu çay eksperi alımlarında uygulayacağı KPSS puan şartı da geçmiş yıllarda KPSS’ye girmeyenler için tam bir fiyaskolu açıklama oldu. Zira bu okullardan mezun olanlar Çaykur’un işçi alımlarına bu branşlarda başvuruda bulunamayacak, arzu ederlerse kurayla alınacak tahmil tahliye - yükleme işçisi olarak başvuruda bulunabilecekler.

FABRİKALAR OTOMASYON SİSTEMDE ÇALIŞMASINA RAĞMEN TEKNİK BÖLÜM MEZUNLARI DIŞINDA BAŞVURUDA BULUNAMAYACAK ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA SİZLER GERİ ZEKALISINIZ MI DİYORSUNUZ?

Çaykur’un tüm fabrikaların otomasyon sistemine geçmesine ve bu şekilde çalışmasına rağmen, düz lise mezunları ile meslek yüksekokulları ve üniversitelerin teknik programları dışındaki fakülte mezunlarının başvuruda bulunamayacak olmaları da ayrı bir skandal uygulama. Zira otomasyon sisteminde çalışan fabrikalara alınacak işçi alım başvurusunda bulunamayacak olan düz lise mezunları ile meslek yüksekokulları ve üniversitelerin teknik programları dışındaki fakülte mezunlarına geri zekalı muamelesi uygulanırken sizler otomasyonlu fabrikada görev alacak kapasitede değilsiniz izlenimi veriyor.

Çaykur’un işçi alımlarını böyle sıkıntılı bir sürece sokan ve işçi alımlarını fiyaskoya dönüştüren Genel Müdür Sütlüoğlu, yukarıda yazan nedenlerden dolayı sadece kendisini değil, Çaykur yetkilileri ile siyasetçileri de töhmet altında bıraktığının bilincinde olmalıdır.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak