Cenazede Büyük Acı - VİDEO

Cenazede Büyük Acı - VİDEO
Makam aracına değil cenaze aracında annesinin cenazesi ile Fatih Camii'ne gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra cenazeye omuz vererek cami avlusuna taşıdı. Cenaze namazına kadar metanetini koruyan Erdoğan,

Tenzile Erdoğan için helallik istenirken gözyaşlarını tutamadı.

Makam aracına değil cenaze aracında annesinin cenazesi ile Fatih Camii'ne gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra cenazeye omuz vererek cami avlusuna taşıdı. Cenaze namazına kadar metanetini koruyan Erdoğan, annesi için helallik istenirken gözyaşlarını tutamadı. Cenaze, Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Fatih Camii'nde izdiham yaşanırken, gönderilen çelenklerden biri dikkat çekti. İşte cenazeye dair tüm ayrıntılar...

tenzile-erdoganin-cenazesi-(2).jpg

Safra kesesi ameliyatı sonrası ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle vefat eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın (88) cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi ve çevresi tören için hazırlandı.

Cenaze için camiye çok sayıda çelenk gönderildi. İçlerinde en ilginci Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurtdışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenkti. Saat 11.30 itibariyle de Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Kısıklı'daki evden çıkarıldı, konvoy Fatih Camii'ne doğru yola çıktı. Cenaze konvoyu 12.00 sıralarında Fatih Camiisine geldi. Cenaze evden çıkarıldığı andan itibaren tüm yollar trafiğe kapatıldı. Başbakan Erdoğan da cenaze aracının içindeydi.

FEVZİ PAŞA CADDESİ TRAFİĞE KAPALI

Tören için cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, cami içinde de bomba kontrolü yapıldı. Cami avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Caminin çevresinde sürdürülen yol çalışmaları kapsamında avlu girişine taşlar döşendi.

Cami çevresindeki cadde ve sokaklara vatandaşların töreni izleyebilmesi için dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Tören dolayısıyla Fevzi Paşa Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Başbakanlık Basın Merkezi'den dün yapılan açıklamada cenaze töreni için çelenk göndermek veya yazılı basına ilan vermek isteyenlerin bunun yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağış yapmaları duyurulmuştu. Bu çağrıya rağmen caminin avlusuna sabah saatlerinden itibaren çok sayıda çelenk taşındı.

ERGENEKON'UN FİRARİ SANIĞI DALAN'DAN ÇELENK

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri'nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü. Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan'ın gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Diğer çelenkler de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.

Şike kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da, Tenzile Erdoğan için bir taziye mesajı yayınladı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Başbakan Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar başladı.Polis ekipleri, sabah saatlerinde mezarlığın ana girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor. Mezarlık önünde bulunan Nuhkuyusu Caddesi üzerinde park eden araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı.

DAVUTOĞLU: "İNŞALLAH CENNETE ECİRLE GİDECEK"

Cenaze törenine katılan Sanayi Bakanı Nihat Ergün Tenzile Erdoğan'ın bu dünyadan mutlu bir şekilde ayrıldığını söyledi.  Ergün "Tenzile Erdoğan, Validemiz. Gerçekten kendi evlatlarının, insanlığa hayırlı insanlar olduğunu görmüş olmanın verdiği mutlulukla bu dünyadan ayrıldı. Bunun için bir çok annenin bir çok evladın ilişkisine örnek olacak.Tekrar başsağlığı diliyoum. Başbakanımıza ve kardeşlerine sabırlar diliyorum" dedi.

İlginç bir yorum da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu yaptığı değerlendirmede "Sayın Başbakanımızın bu ülkeye yaptığı hizmetler nedeniyle Tenzile hanım inşallah cennete ecirle gidecek" dedi.

CENAZEYİ AVLUYA BIRAKIP BİNAYA GEÇTİ

Cenaze aracıyla Fatih Camii'ne gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra tabutu caminin avlusuna bıraktıktan sonra bir süre burada bekledi. Erdoğan daha sonra ise cenaze namazı kılınıncaya kadar cami binasına geçti. Burada dinlenmeye çekilen Erdoğan, taziyeleri kabul etmeye de devam etti.

Cenaze aracında Başbakan Erdoğan'ın yanında ağabeyi Mustafa Erdoğan da vardı. Başbakan'ın eşi ve kızları ise cenaze aracının hemen arkasındaki araçla camiye giriş yaptı.

Erdoğan avluya kadar annesinin tabutuna omuz verdi.

CHP VE MHP GENEL BAŞKANLARI YOK

Cenazeye CHP ve MHP Genel Başkan düzeyinde katılmadı, iki partiyi de bazı milletvekilleri ve il başkanları temsil etti. MHP'den Mehmet Şandır CHP'den Erdoğan Toprak partilerinin temsilcisi olarak camideydi. Kabine üyeleri de tam kadro cenazeye katılırken, eski kabine üyeleri de Erdoğan'ı yalnız bırakmadı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ve Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller de camide yerini aldı. Cenazeye futbol dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Rıdvan Dilmen, Rüştü Rençber, Mustafa Denizli, Yıldırım Demirören bu isimler arasındaydı.

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın yanı sıra 1. Ordu Komutanı ve İstanbul'daki diğer garnizon komutanları da cenazeye katıldı.

MİT MÜSTEŞARI FİDAN DA CENAZEDE

İnterenete düşen MİT-PKK görüşmesi ses kaydıyla bir anda gündeme oturan ve hedefe konulan Başbakan'ın en yakınındaki isimlerden MİT Müsteşarı Hakan Fidan da cenazeye katıldı. MİT-PKK görüşmesi sonrası hakkındaki eleştirileri hiçbir şekilde cevap vermeyen Fidan, o dönem sonrası ilk defa kameraların önüne çıktı.

Cami çevresinde yüzlerce polis güvenlik önlemi alırken, cenaze camiye girmeden hemen önce de , cami boşaltılıp özel köpeklerle bomba araması yapıldı. Camiye gelenler üzerleri tek tek aranarak içeri alındı.

BOSNA HERSEK'TE DE CENAZE NAMAZI

Tenzile Erdoğan için Bosna Hersek'te de cenaze namazı kılındı ve hutbe okundu. Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanı da Başbakan Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak Fatih Camii'ne geldi.

VATANDAŞLARI SELAMLAYARAK AVLUYA GELDİ

Cenazeyi cami avlusuna bıraktıktan sonra cami binasında taziyeleri kabul etmeye devam eden Başbakan Erdoğan, daha sonra avluya geçmek üzere yeniden dışarı çıktı. Bu sırada dışarıda bekleyen vatandaşları selamlayarak avluya doğru giden Başbakan Erdoğan, cami avlusundaki yerini aldı.

Öğle namazı için Kuran okunduğu sıralarda da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gelerek cami avlusunda Başbakan Erdoğan'ın arkasındaki yerini aldı. Camiye son olarak HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş katıldı.

Öğle namazının ardından yeniden caminin içine giden Başbakan Erdoğan, ağabeyi Mustafa Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay saat 13.30 sıralarında yeniden avluya geldi. Başbakan Erdoğan'ın da yerini almasıyla cenaze namazına geçildi. Namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

ERDOĞAN'IN GÖZYAŞLARI

Cenaze zamanına kadar metanetini koruyan Başbakan Erdoğan, cenaze namazı sırasında annesi için helallik istenirken gözyaşlarına engel olamadı.

tenzile-erdoganin-cenazesi-53.jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(9).jpg

Daha sonra Tenzile Erdoğan'ın cenazesi yeniden omuzlarda cenaze aracına konuldu. Karacaahmet Mezarlığı'na gitmek üzere Başbakan Erdoğan ve ağabeyi yeniden cenaze aracındaki yerini aldı.

BU GECE HATİM İNDİRİLECEK

Tenzile Erdoğan'ın defin işlemleri tamamlandıktan sonra Başbakan Erdoğan ve ailesi evlerine geçerek taziyeleri orada kabul etmeye devam edecek. Ayrıca bugün akşam yatsı namazından sonra Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde Tenzile Erdoğan için Hatim indirilecek.

tenzile-erdoganin-cenazesi.20111008150502.jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(1).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(3).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(4).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(5).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(6).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(7).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(8).jpg

tenzile-erdoganin-cenazesi-(11).jpg

Helalleşirken gözyaşlarına boğuldu

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Erdoğan Annesini Böyle Uğurladı FOTO GALERİ

Erdoğan Annesini Böyle Uğurladı (Video - Foto)

Anne Erdoğan'a Veda

Ak Parti Rize Heyeti Cenazede

Tenzile Hanım'ın Hiç Bilinmeyen Fotoğrafı

Rize Saadet'ten Başsağlığı Mesajı

Erdoğan'a Taziye Mesajları Yağıyor

Başbakan'ın Annesi ile Son Görüntüsü - VİDEO

Başbakan Erdoğan Böyle Görüntülendi - VİDEO 

Annesiyle İlgili Şu Pankartı İstemişti

Annesinin Karşısında Eriyen Adamdı!

Rize İstanbul'a Akıyor!

Başbakan Erdoğan'ın Acı Günü