İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Ovit Neden Delindi?

Ovit Neden Delindi?

Komşumuzdan yazan bir sivri akıllı’ Ovit neden delindi? diye kamuoyunu yanıltıcı sorular sormuş ve bölgedeki yazılı basın da da yer bulmuş bu açıklaması.

Gazetede yazılan paragrafı sizlerin bilmesi için aynen sütunuma aldım. Bende bu yazımı bundan dolayı kaleme aldım.

Yazının başlığı’ Ovit neden delindi ’diye başlıyor şöyle devam ediyor ’bölgedeki bir grup öğretim üyesi geçenlerde, Ovit tünelinden geçerek Erzurum İspir’e oradan da Artvin’e gitmişler. Ovit tünelinden, bayram günü olmasına rağmen bir günde en fazla 100-150 araç geçtiğini kaydeden öğretim üyelerinden biri, ‘Ovit tüneli, Ülkemizdeki yanlış yatırımlardan biri. Bu tünel için yüz milyonlarca dolar para harcandı. Ovit tüneli adeta korku tüneli. Tünelin içinde yoğun gaz kokusu var. Havalandırma sistemi çalışmıyor. Işıklandırma yok. Allah göstermesin tünelde bir kaza olsa, çıkış yok. Erzurum’dan Trabzon’a ve Rize’ye gelecek olanlar ve sahilden Doğu Anadolu’ya gidecek olanlar Zigana ve Araklı yolunu kullanıyor. Ovit dağı neden delindi, orada 15 km’lik tünel neden yapıldı. Bunun mantıksal ve ekonomik olarak izahı yok’ dedi.’’

Bu açıklamayı yapana beni maruz görün biraz ağır yazarak başlamak istiyorum. Ben buna hem de bilim adamıymış. Ben buna soytarı diyorum. Ulan soytarı sen bizi yönetenlerden iyimi bileceksin Ovit’in niye delindiğini.

Ovit 1880 yılından bu yana kapanan bir dağdır. Bu dağda 12 ay ulaşım sağlamak için delinmiştir Ovit dağı. Ovit dağını delmek niye bu kadar zorunuza gidiyor. Bölgede bir Üniversitede görevliymiş sözüm meclisten dışarı akademisyenmiş.

Zigana neyse Ovit Zigana’dan bin kat daha güvenli ve emniyetlidir.

Ovit dağı niye delindi derseniz buradan 24 saat güvenli bir yolculuk yaparsınız ama Zigana’dan gece gitmeye korkarsınız ey komşumun soytarıları.

Devletin Valisi yani Cumhurbaşkanının temsilcisi ’Bayramda Ovit Tünelinden günde 1500-2000(binbeşyüz-ikibin)araç geçti ’açıklamasını yaptı. Siz hangi akla hizmet ederek15 km’lik tünel boşuna delindi buradan günde 100-150 araç geçti diyebiliyorsunuz. Bu alçakça ihanettir. Zalimliktir haddini bilmemezliktir.

Ey bölgemizin köklü Üniversitesinin sözüm ona bir gurup öğretim görevlisi; Ovit Tünelinde yeterli ışıklandırma olmadığı neye dayanarak söylediniz.

Havalandırmanın yetersiz olduğu söyleminizi neye dayanarak ortaya attınız. Gayeniz Ovit Tünelini kötülemekse buna gücünüz yetmez tünelin hamisi reisicumhurumuzdur. Buna gücünüz yetmez. Havlayıp durursunuz o kadar. İt ürür kervan yürür. Sizler sıkıntı etmeyin Ovit varacağı yere varmıştır. Karanlıkta güneşi aramayın.

Sizler Ovit aleyhine soytarılık yapacağınıza Fakültenizde öğrencilerinize daha iyi bilim nasıl veririz onu gösterin yeter.

Soytarı Kelime Anlamı Nedir ?

1-)kaşmer paskal SA'TERÎ Eskiden kralları, padişahları ve saray halkını şaklabanlıklarıyla eğlendiren komik kimse Hileci, yaltak kimse, kaşmer Söz ve davranışlarıyla halkı güldürüp eğlendiren kimse, maskara

2-)Söz ve davranışlarıyla halkı güldürüp eğlendiren kimse, maskara
Örnek:Çirkin bir oyun bu. Soytarıların zaferinden tehlikeli sonuçlar çıkarıyorsunuz. T. Oflazoğlu

3-)Hileci, yaltak kimse, kaşmer.

4-)Bir oyunda, revüde ya da sirkte gülünç hareketler, sözler ve becerilerle seyredenleri eğlendiren sanatçı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
20 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi