İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Demiryolu Samsun Sarp Olmalı

Demiryolu Samsun Sarp Olmalı

Trabzon 6’dan büyük değildir.

Karadeniz Bölgesinde Demiryolu hattı Samsun’a kadar geliyor.

DDY programlarında Türkiye’nin birçok yerinde Hızlı Tren hatları projesi var.

Öncelikle Ankara’dan sonra Doğu Anadolu ve Karadeniz’e ulaşım hatları gündemde. Sivas-Erzincan-Erzurum hattını YHT seviyesine çıkararak yenileme çalışması devam ediyor.

Erzincan’dan Karadeniz Bölgesine hat yapımı konusunda Trabzon’dan ses çıkaran bazı arkadaşların konuya çok fanatik yaklaştığı inancındayım. Zira bu arkadaşlar varsa yoksa Erzincan-Trabzon diyor da başka bir şey diyemiyor.

Bu konuda eğitimci arkadaşımız Sn.M. EminToprak hocamız güzel yazılar yazarak konunun yalnız Trabzon işi olmadığını bölgeye mal edilmesi gerektiğini haklı olarak ele almış.

Gerçek olan şu ki, Karadeniz Bölgesinde yalnız Trabzon yok. Trabzon 6 dan büyük değildir. Bölgede Demiryolu hattından yararlanacak 6 vilayet var. Konuya Trabzon’dan isteyen bağnaz arkadaşlar gibi bakamayız.

Bence bu projede eksiklik vardır yanlışlık vardır.

Cumhurbaşkanının bu konudan bilgisi olursa projenin KARADENİZ SAHİLİNİ kapsayacak şekilde SAMSUN-SARP hattı olarak değiştirileceğinden eminim.

 Sn. Cumhurbaşkanı bu bölgenin bu şehrin evladı.

İnanıyorum ki yetkili etkili AKP li siyasetçiler konuyu bürokratlara bırakmadan direkt Sn. Erdoğan’a iletebilirse konu kendiliğinden çözülmüş olacaktır.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu tren yolu bölgeye hitap edecek. Bundan dolayı herkesi kapsayacak. Dolayısıyla Trabzon 6’dan büyük değil ve yanlış projeye ısrardan vazgeçilmelidir. Erzincan-Trabzon demiryolu hattı olamaz. Çünkü bölgeye hitap etmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
40 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi