Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Dostum Geliyoruz!

Dostum Geliyoruz!

Çaykur Rizespor bu. Ne zaman nasıl oynayacağı nasıl bir sonuç alacağını belli etmiyor. Hangi aşamada maça çıkarsa çıksın aslında hep kendisine karşı oynuyor. En korkulu, en farklı rakibi de kendisi.

Yeşil-Mavililer dün Urfa'da Arena stadında Urfaspor ile oynadığı maçın başında öne geçti, ortasında mağlup duruma düştü beraberliği son dakika da kurtardı.

Yeşil-Mavililer şampiyonluk mücadelesi verdiği rakipleri K.Erciyes ve Manisaspor'un mağlup olduğu haftada Urfa deplasmanın da aldığı bir puanla en karlı takım oldu.

Yeşil-Mavililer dün maça iyi başladı ve bunun meyvesini kazandığı penaltıyla aldı. Cernat-Cenk Ahmet işbirliğinde Cenk Ahmet'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Cernat golle sonuçlandırdı ve Rizespor öne geçti.

Henüz maçın 10 dakikasın da öne geçen Yeşil-Mavililer aklını daha önce üst üste 1-0 kazandığı maçlara taktı. Bununla da rakibi karşısında kabus gibi bir görüntü verdi. Nasıl oynayacağına bir türlü karar veremedi. Ev sahibi takım etkili ataklarla Rizespor'un üstüne geldi ve peş peşe bulduğu gollerle devreyi önde kapattı.

Zaten son haftalarda ilk yarıda kötü oynamak Rizespor 'da alışkanlık haline geldi. Maça kötü başlama ve kötü oynama sendromu yaşıyor.

İkinci yarıyı değişiklikle başlayan Yeşil-Mavililer bilhassa rakibin sahadaki en etkili oyuncusu olan Alfred Sankoh'un çıkmasından sonra üstünlüğü ele aldı.Tabi bunda Çağrı'nın oyuna girmesi de etkili oldu.

Yeşil-Mavililer 10 dakikadan sonra unuttuğu futbol oyunu 80. dakikadan sonra oynadı ve bunun meyvesini de almayı başardı. Oynamaya karar verdikten sonra etkili olan ve üst üste çok net gol pozisyonları bulup bunları cömertçe harcayan Rizespor 90. dakika da Çağrı'nın attığı golle beraberliği sağladı ve geçen hafta olduğu gibi bu kez de avantajını korudu. Hatta bir puan da artırdı.

Evet Rizespor Urfa'dan aldığı bir puanla artık Süper Lig'e çıkmak için gün saymaya başladı. 5 yıllık özlem önümüzdeki hafta sona erer ve Rizespor adını Süper Lig'e yazdırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi