İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Fabrika Ne Oldu?

Fabrika Ne Oldu?

Belki bir köşede unutulmuştur, hatırlanması için yazıyorum.

2013 yılının Mart ayında dönemin Çaykur Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu kalabalık bir Çaykur A takımıyla İkizdere’ye geldiğinde müjdeli haber vermişti. Üreticilerle yaptığı toplantıda öncelikle İkizdere Havzası Organik tarıma geçerek Organik Çay üretilecek ayrıca bu çayı işlemek içinde Organik Çay Fabrikası yapılacak sözünü çok özümsemiştik.

Zira işsizlik sonucu her geçen gün göç eden ilçenin tek kamu fabrikası olacaktı. Çaykur’un İkizdere’de bugüne kadar hiçbir fabrikası olmamıştı. O günlerde bu müjde yerel basınımızda günlerce sevindirici bir haber olarak yerini almıştı.

Aradan 3 yılı aşkın süre geçti detaylı bir çalışma görmedik.’Organik Çay Fabrikanız yatırım programında’denildi, arazi konusunda çalışmalar var denildi öylece kaldı.

Burada küçük ama önemli bir ayrıntıdan bahsedeceğim. İkizderede bedava arazi arayan ÇAYKUR günler önce Arhavi’nin Kavak Köyünde törenle arsa satın almıştı. Bu ikilik niye. İkizdere'de bedava arazi alınmak isteniyor Arhavi’de para ile satın alınıyor. Demek ki satın alacak para mevcut.

Konuyu baştan ele almak isterim. Son genel seçimleri İkizdere için ayrı bir duyguyla hatırlıyoruz.7 Haziran seçimine bir hafta kala ilçede büyük bir pankart asılmıştı. İlçenin tek ana caddesine asılan pankartta ’fabrikanız ilçeye hayırlı olsun’ denilirken ne olduğunu anlayan bilen yoktu. Damdan düşer gibi milletvekili seçimine bir hafta kala asılan bu pankartın yanlış yazıldığı iddiasıyla o gün yazılı basın ve internet sitelerinde yer alması sonrasında gösterilen tepkiler üzerine bir günde indirilmiş. Hemen ertesi gün pankart değişmiş ve içeriği yenilenmiş altında Çaykur logolu haliyle yeniden asıldığına şahit olduk.

Öyle veya böyle İkizdere’ye söz verilen ÇAYKUR Organik Çay Fabrikası için kâğıt üzerinde yapıldığı söylenen çalışmadan başka bir görüntü yok.

Organik fabrikanın gerçekleşmesini istemekten başka gayemiz yok.

Bu fabrikanın seçim zamanında hatırlatılmasını değil gerçek olmasını istiyor ve bekliyoruz.

Mayıs ayında yazdığım yazımı önemini kaybetmediği için aynen bir kez daha yayınlıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi