İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Hükümete Rize'den Bakan

Hükümete Rize'den Bakan

Devlet Başkanı Erdoğan tarafından yeni hükümet kurma çalışmaları perde arkasında devam ediyor.

     Bakanlık sayılarının azaltılması Başkanlık sisteminde işlemlerin daha hızlı yapılması konusunda yenilikleri peşinde taşıyacak.

     Önceki sistemde Bakanlar seçilmiş Milletvekilleri arasından Başbakan tarafından atanırken yeni sistemde Milletvekili Bakan olamıyor. Aslında bu teklifin kanunlaşmasında Oy veren birçok Vekilin konunun buraya geleceğini düşünmemiştir. Hiç kimse kendi ayağına kurşun atmaz. Zira her Vekilin hayalinde Bakan olmak vardı.

     Yeni yönetimde Bakanların tamamı dışardan atanacak. Bunlar arasında Genel Müdürler, İşadamları, serbest meslek erbapları veya eski siyasetçiler olacak.

     Ankara’da kadro hazırlanıyor duyumları geliyor.

     Milletvekili listesine giremeyen eski Vekil Hasan Karal’a burada çok iş düşüyor.

     Son yıllarda AKP iktidarlarının perde arkasında Bakan gibi çalışan girişken Milletvekili Hasan Karal’ın yeni hükümette Bakan olması büyük ihtimal.

     Ankara’dan sızan bilgilere göre Tarım Bakanlığında düşünülen tek isim Hasan Karal olacak.

      Son zamanlarda Et, Patates ve Soğan üzerinde halkımız sıkıntılar yaşadı.

      Mevcut Bakan Fakıbaba zaten Bakan olamayacak ve yaptığı hata eksikleri Hasan Karal’ın Bakanlığı döneminde yaşamayacağız iddiası var.

     Rize’de yapılacak yatırımların verilen sözlerin yapılması için bir Bakan’a ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki Başkan Erdoğan yıllardır beraber yürüdüğü Hasan Karal’ı Bakan olarak atayacak. Aldığım duyumlar bu yönde çok kuvvetli.

     Yatırımları Milletvekilleri zaten takip edecek ama Bakanlık makamının desteği daha mühim. Halktan kopmamış bir Karal’ın Tarım Bakanlığına atanması Rize’deki hizmetlerin daha da hızlanması demektir.

    Rize ağırlıklı sebze, bitki ve Çay üzerinde çok zararlı olan bir haşere var. Yapılan mücadele ne kadar etkili. Mücadele edende yok. RTEÜ Biyoloji Bölümünden bir Hoca ve ekibine destek olunmuyor.

    Ağırlıklı olarak Artvin, Rize-Trabzon ve Giresun sahil kısımlarında bitki üzerinde çok zararlı olan haşere böceklere karşı yerelde yapılacak mücadele etkili değil. Bakanlık nezdinde bütün imkânlar bu haşereyi yok etmek için kullanılmalıdır. Bir haşere olarak görülmesin ama Çayı, Fındık ve sebze üzerinde afet gibi çöken bu böceklere karşı etkili tedbirler alınmalı. Adanalı, Urfalı Bakanların burada başarılı olamayacağını biliyoruz. Rizeli Hasan Karal ’Tarım Bakanı olması halinde gündemden düşmeyen bu haşereyle kalıcı bir çözüm için emirler vereceğine inancımız tamdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi