Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Sorun psikolojik

Sorun psikolojik

F.Bahçe, Sivas karşısında dün çok zorlandı. Hemen şunu belirteyim, Fenerbahçe'nin bu kadar telaşlı oynamasının sebebi Trabzon ve Bursa gerçeğinin Türk futboluna yerleşmesidir. Sarı-lacivertliler, lider Trabzonspor'un 9 puan gerisine düşmenin sıkıntısını yaşıyor.

Maç başlamadan önce hem Trabzon'la hem de Bursa'yla puan farkı açılınca, Fenerbahçe üst düzeyde konsantrasyonla başlıyor. Bu avantaj da olabilir, dezavantaj da...

F.Bahçe dün iyi oynamadı ama mücadelesiyle kazanmayı hak etti. Rakip Sivasspor, Rıza Çalımbay ile toparlanmış.

Savaşçı kimliğiyle kolay kolay maç kaybetmiyor. Fenerbahçe'nin aceleci oyun anlayışı baskı yarattı ama pozisyon getirmedi. İki duran top ve 35 metreden Alex'in vurduğu şut dışında, ceza sahası içinde çok net pozisyon bulunamadı.

İkinci yarıya ise müthiş bir tempoyla başladı Fenerbahçe. Rakip yarı alana yıktı topu. Sivas yarı sahayı geçemedi. Fenerbahçe, beklerini de oyuna soktu bu dönemde. Belki yine net pozisyon üretilmedi.
Ama gol 'geliyorum' diyordu.

Doğru hamleler yaptı
Aykut Kocaman
, iki değişiklik birden yapıp Mehmet Topuz'u Cristian'ın yanına çekti. Bir bakıma 4-2-1-3'e döndü.

Hücumda, Stoch sağda, Semih santrforda, Niang solda, Alex ise arkalarındaydı.

Tamamen risk aldı.
Bunun için tek bir şey gerekiyordu, dönen topları almak.
Onu da defansı ileride kurarak başardı Fenerbahçe. Duran topta da Alex'in muhteşem frikik golüyle de öne geçti.

83'te Kocaman'dan bir doğru hamle daha geldi. Selçuk'u emniyet subabı olarak oyuna soktu.

Bu maç öncesi kafamızda ikinci yarılarla ilgili soru işareti vardı. "Acaba ikinci yarılardaki düşüş fizyolojik mi, psikolojik mi?" diye. Sorunun psikolojik olduğu ortaya çıktı.

Zaten 1-0'ı elde ettikten sonra takımın geriye çekilmesi de bunu gösteriyor. Yunus Yıldırım, en beğendiğim hakemlerden biri ama kart göstermiyor.

En az 4 tane kritik penaltı pozisyonu var. Bence hiçbiri penaltı değil. Yıldırım bunları görüyor. Bu da kalitesini gösteriyor. Penaltı pozisyonlarında sıfır hata yaptı ama kart göstermiyor.

Mehmet Topuz'un pozisyonu net kırmızı kart ama Yunus Yıldırım kartı çıkaramadı, hata yaptı.

F.Bahçe'nin 40 golünün 30'unu birkaç isim attı. Orta saha oyuncularının skora katkısı yok. Şampiyonluğa oynayan bir takım için bu tehlikeli bir durum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi