Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Şota'nın hataları

Şota'nın hataları

Trabzon'un hocası, Constant-Salih değişikliği ve Cavanda'yı sola çekmesiyle maçı verdi

Galatasaray bu maçta resmen altın buldu, 3 puan değil.
Hamza hocayı maçtan önce dinlediğimde demoralize olduğunu görmüştüm. "Kötü sonuçlardan önce de kulübümün üzerine oyunlar oynanıyordu" dedi. Onu baskı altında gördüm. Maça gelirsek, oyuncular için zor bir zemindi. Çimin altındaki çamur oyuncuların adalelerini iyice yıpratır.
Hücumda Trabzonspor ağırlıklı ama Galatasaray'ın da yürekli olduğu bir maç izledik. Orta sahada maç boyu garip boşluklar vardı. Melo gitmiş İnter'e, Selçuk cezalı, ortadaki oyuncuların Bilal ile Jose ilk kez bir arada oynuyor. Denayer yeni sağ bek, Carole da solda yeni sayılır.
Zor bir durum...
Öyle bir 55-65. dakika arası yaşadı ki Galatasaray, 'bu sıcağa kar dayanmaz' dersin. Sağdan geliyor, soldan geliyor, direkler derken baskı büyüdü.
Hamza hocanın Podolski ısrarı Galatasaray'ın aleyhine dönecekti.
Onun varlığı Sneijder'i de olumsuz etkiliyor, takım savunmasını düşürüyor.
65'e kadar Trabzon'un puan kaybına üzüleceği maç bu iki değişiklik sonrası değişti. 4 pozisyon buldu bu dakikadan sonra.

Denayer çok iyi oyuncu
Bence Şota'nın çok yanlış bir kararı oldu. Constant ile Salih'in değişikliği maçın kaderini değiştirdi. Ben Şota, Cardozo'yu koyunca 4-4-2'ye dönecek sandım. N'Doye'yi sağ açığa atıp Cavanda'yı sola çekince de Sneijder nefes aldı. Karşısında da Salih'i buldu.
Bir oyuncu maçı etkilemez demeyin, bir oyuncunun mevkii değişikliği bile çok fark eder. İlk 75 dakikalık Sneijder ile uzatmalarla son 20 dakikadaki Sneijder arasında ne kadar büyük bir fark vardı. Değişikliği rakibinize göre de yapacaksınız.
Müthiş bir hücum organizasyonu vardı; N'Doye'nin içeri Marin'i kaçırması, onun Erkan'a verişi ve Erkan'ın topa vuruşu. Erkan'ın pozisyonuyla senede 3-4 kez rastlarsınız ancak, golü yaptığını düşündü, topun nereye gideceğine bakıyordu.
Buna şanssızlık değil, beceriksizlik demek lazım. Son olarak, Denayer Galatasaray için çok iyi transfer.

Çakır idare ediyor
MHK, 'etliye sütlüye karışmayayım' deyip Şampiyonlar Ligi finali yönetmiş hakemi verdi. İyi maç yönetti, sadece Denayer'in pozisyonu var. Cüneyt Çakır derbi maçları yönetmiyor, idare ediyor. Mbia'nın ikinci sarı kartını vermeyip maçı bitirdi. Aynı Çakır Konya-Antalya maçında 'lap' diye verir. Belki Trabzon penaltı için serzenişte bulunabilir ama G.Saray özverisiyle kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi