Çaykur’a Cumhuriyet Tepkisi

Çaykur’a Cumhuriyet Tepkisi
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımlarında Taşlıdere Çay Fabrikasının da aktarıldığı Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi için kontenjan ayırmaması tepki gördü.

ÇAYKUR TARİHİNİN EN BAŞARISIZ GENEL MÜDÜRÜ İMDAT SÜTLÜOĞLU'NUN NEDEN OLDUĞU KRİZLER BİTMEK BİLMİYOR

3 yıllık görev sürecinde Çaykur’u resmi rakamlara göre 178 Milyon TL;  fabrika satışları, işçi sayısı azalması dolayısıyla personel giderlerinin azalması, kuru çay satışlarının artması ve didi soğuk çaydan gelen gelir gibi avantajlarla beraber zararın boyutu 500 Milyon TL’yi aştığından Çaykur  tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız Genel Müdürü olan ancak bu başarısızlığını reklam ve medya şirketlerinden aldığı ödüllerle örtbas etmeye çalışan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, görevde bulunduğu süreçteki krizlerine bir yenisini daha ekledi. Mevsimlik işçi alımını baştan sona krize dönüştüren ve vatandaşların büyük tepkisini çeken Sütlüoğlu, Cumhuriyet Çay Fabrikası’na yükleme işçisi kontenjanı ayırmaması nedeniyle Rize’de yeni bir krize daha yol açtı.

imdat-sutluoglu-lovemarks-odul-toreni.jpg

imdat-ustluoglu-lovemarks-odul-toreni.jpg

SÜTLÜOĞLU ÇİLEDEN ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR

5500 dolayında yaş çay üreticisi, 16 muhtarlık bölgesi, 43 çay alım evi ile 35 bin insanın faydalandığı geniş bir kitleye hitap eden ve geçtiğimiz yıl yükleme işinde büyük sorunların yaşandığı Rize Merkez Cumhuriyet Çay Fabrikası’nın yükleme işçisi almayacak olması muhtarları ve iş başvurusunda bulunmak isteyenleri çileden çıkardı.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR CUMHURİYET’İN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Çaykur Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 3500 mevsimlik işçi alımında Rize’de 1631 yükleme işçisi alınacağını duyurmuştu. İşçi alımları için 15 Nisan’da başlayan başvurular yarın (Cuma) sona erecek. İşçi alımlarını içinden çıkılmaz bir hale sokan Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, işçi alımlarından sonra da çay fabrikalarında büyük sorunlar yaşatacağını işçi alınacak fabrikalar için belirlediği kontenjanlarla da gözler önüne serdi. Geçtiğimiz yıl diğer fabrikalarda olduğu gibi yükleme işinde büyük sıkıntıların ve tartışmaların yaşandığı Rize Merkez Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi alınmayacak olması önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Çay Fabrikasında büyük sıkıntılarla tartışmaların devam edeceğini gözler önüne serdi.

SÜTLÜOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN CUMHURİYET’İN YÜKLEME İŞÇİSİ İHTİYACINI KARŞILASIN

Taşlıdere Çay Fabrikası’nın bulunduğu arazinin Sağlık Kampüsü için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine devredilmesiyle Taşlıdere Çay Fabrikası da Cumhuriyet Çay Fabrikasına aktarılmış ve geçtiğimiz yıl yaş çay sezonunda Cumhuriyet Çay Fabrikasında da diğer fabrikalardaki gibi yükleme işinde büyük sorunlar yaşanmış, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise bu yılı kastederek gelecek yıl yükleme işini üstleneceklerini kaydetmişti. Ancak Sütlüoğlu nedense Cumhuriyet Fabrikasını görmezden geldi ve fabrikaya yükleme işçisi alımını yapmayacak.

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ NE YAPMAK İSTİYOR? BÖLGE İNSANIMIZ NEREYE BAŞVURACAK? 4 BİN KİŞİ BAŞVURUDA BULUNMAKTAN VAZGEÇTİ

Cumhuriyet Çay Fabrikası’nın yükleme işçisi almayacak olması nedeniyle iş başvurusunda bulunamayan binlerce insan ya 13 yükleme işçisi alacak olan Gündoğdu Çay Fabrikasına yada 33 yükleme işçisi alınacak olan Zihni Derin Çay Fabrikasına yönlendirilmek isteniliyor. Bu şekilde yapılan yönlendirmelerden dolayı 3 – 4 bin kişinin özellikle gece mesaisindeki ulaşım sorunu dolayısıyla başvuruda bulunmaktan vazgeçtiği bilgisine ulaşılırken, başvurudan vazgeçenlerse “Geçtiğimiz yıl yükleme işinde birçok kez büyük sorunların yaşandığı hatta sorunların çözülemeyişi dolayısıyla tartışmaların çıktığı bölgemizde 43 alım evi olmasına rağmen işçi alınmayacak olmasını bir türlü anlamıyoruz. Bizler; fabrikamıza neden yükleme işçi alımı yapılmadığını bilmiyoruz. Bölgemizin insanları nereye başvuracak, bizim çay yükleme işimizi kim yapacak, Çaykur burada ne yapmak istiyor? Bilmiyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını ve başvuruda bulunmak isteyen bizlerin yaşadığı sorunla beraber yaş çay sezonunda yükleme işinde fabrikamızda yaşanacak soruna da çözüm bulmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

MUHTARLAR DA SÜTLÜOĞLU’NUN NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAYAMADI, GENEL MÜDÜRDEN AÇIKLAMA BEKLİYORLAR

Cumhuriyet Çay Fabrikasının hizmet verdiği 16 muhtarlık bölgesindeki birçok muhtarla (isimleri bizde saklı) yapılan görüşmelerde de muhtarlar Çaykur’un ne yapmak istediğini anlayamadıklarını ifade ederek, geçen yıl yaşanan sıkıntıları dile getirdiler. Aynı sıkıntıları bu sezon yaşamak istemediklerini kaydeden muhtarlar, Cumhuriyet Çay Fabrikasına yükleme işçisi alınmayacak olmasından ve yükleme işini kimin ne şekilde yapacağının bilinmeyişinden dolayı yeniden büyük sıkıntılar yaşayacaklarını ve tartışmaların da kavgaya dönüşebileceği endişesi taşıdıklarını söyledi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur’a KPSS Tepkisi Büyüyor

Danıştay O Kararı İptal Etmişti Çaykur’da Tık Yok!

Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?

Çaykur İşçi Alımı Başlıyor

Çaykur'da Mevsimlik İşçi Alımı Seçimden Sonraya mı Kalıyor?

Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak

Sütlüoğlu, La Fontaine'yi Geçti Paralel Medya İftirasını Kurtuluş Gördü