Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Dr. A. Serdar TELLİOĞLU

Yüz Felci

Yüz Felci

Yaz aylarında özellikle klima kullanımı, özellikle arabada, bazen evde camdan alınan rüzgar ile sıklığı artan bir hastalıktır. Yüz siniri olan fasiyal sinirin işlevinin çeşitli sebeplerle bozulması sonucu ortaya çıkar. Her yaşta olabilir ama 16 yaş altında daha nadirdir. 

Genel olarak aniden başlar ve 2-3 gün içinde iyice belirtileri yerleşir. Yüzün bir tarafında ortaya çıkar ve tüm yüzü etkiler. Genel olarak ilk belirtiler kulakta bir ağrıdır. Tat alma bozukluğu, kulakta dolgunluk hissi, ağızdan salya akması, yutkunmakta zorluk, yüzde karıncalanma, dudakta uyuşma hissi belirgin olabilmektedir. Göz açıp kapatma hasta olan tarafta zordur. Gözde kuruluk, baş ağrısı, gülmede, ıslık çalmada dudakda kayma görülmektedir. 

Bazen grip veya göz enfeksiyonu gibi de başlayabilir. 

Tedavi ve ekzersizlerle genelde tam veya tama yakın düzelir. Fakat yüz felcine sebep başka nedenler de olabileceği için araştırarak tanıyı doğrulamak önemlidir. Ayrıca şeker hastalığı, hipertansiyon, vitamin eksikliklikleri tedavi sürecini uzatıp zorlaştırabilirler. Yaz aylarında klimayı, vantilatörünyüze doğru tutmamak, arabanın camından rüzgarın yüze vurmamasını sağlamak riski azaltıcı önemlidir. 

facebook/draserdartellioglu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Dr. A. Serdar TELLİOĞLU Arşivi