Rıdvan DİLMEN

Rıdvan DİLMEN

Astana her takımı zorlar

Astana her takımı zorlar

Tamam bir Real Madrid değil ama savaşan bir takım. Atletico Madrid de bu sahada kolay kazanamaz

Astana'nın çantada keklik olmadığını tahmin ediyordum...
Tamam bir Real Madrid'den bahsetmiyoruz ama Astana'nın kadrosunda 6 milli oyuncusu var. Galatasaray 25 derecelik bir sıcaklık farkına gitti ve hepsinden önemlisi zeminin suni çim olması en büyük dezavantajdı.
Kazakistan Milli Takımı karşısında nasıl zorlandığımızı da hatırlarsak, Kazaklar futbolda çok mücadele eden bir ülke ve böyle bir takıma karşı zorluk yaşanacağı ortadaydı. Oynamaya çalışan bir takım olmuşlar. İki ön eleme oynamış ve buraya kadar gelmiş bir ekip. Atletico Madrid filan da güle oynaya kazanamazlar. Kazansalar da zor kazanırlar.
Çünkü Astana konsantrasyonu yüksek bir takım.
Galatasaray bu sezona formda başlamadı. Astana karşısında özellikle ikinci yarının başından itibaren Rodriquez'i almak zorunda kaldı. Goller oyunun karşılığı mı ona bakmak gerek? Çok enteresan şeyler oluyor bir haftadır. Dünyanın tüm liglerine bakın kendi kalesine atılan gollerin sayısı çoğaldı. Arsenal de kendi kalesine goller attı.
Olimpiyat Stadı'ndaki derbide iki tane kendi kalesine goller var.
Dün de 3 tane oldu. Birinci golde Semih yerdeyken hata yaptı, Muslera'nın eline çarptı sonra Hakan'a çarptı. Tuhaf goller...

Hamza hoca risk aldı
Galatasaray, Astana karşısında skor olarak iki kez öne geçti ama 'Bu oyun karşılığında puan kaybetti' diyemeyiz. Çünkü Kazak ekibin konsantrasyonu çok yüksekti.
Beraberlik gelince Hamza hoca risk aldı. 1-0'da tehdit yiyince 3'lü orta sahaya döndü. Çünkü gol 'geliyorum' diyordu. Skora göre antrenörlük yapıp 3 değişikliğe imza attı. Galatasaray iyi oynamadı.
İyi mücadele etmeye çalıştı.
Suni çimde oynamak zordur.
Bu da en büyük mazereti. Bu tip maçlarda ancak iki farkı bulunca rahatlarsınız.
Maç Lizbon'da olsaydı Rodriquez'le başlardı hoca. Rakip Astana olduğu için Bilal'le başladı.
Bundan sonra Benfica maçında Selçuk ile Rodriquez oynayacaktır.
Bu maç Benfica olsa Chedjou ile başlardı. Chedjou sakatlıktan çıktığı için risk almak istemedi, doğru yaptı ve Semih'le oynadı.
Normal zeminde Chedjou oynar.

BALTA DİNLENSİN
Galatasaray'ın hocası Hamza Hamzaoğlu'nun önümüzdeki hafta en iyi oyuncusu Hakan Balta'yı dinlendirmesi gerek.
Çünkü sezon başından bu yana Hakan'a çok yük bindi. Yaşı da geçiyor.
Bir hafta dinlenmesi şart.
Denayer'i ilk kez beğenmedim.
Rakibine mağlup oldu. Beklentileri karşılayamadı.
Yasin de yardımcı olmasına rağmen bire birlerde 5-6 kez rakibine orta şansı verdi. Biraz daha tecrübelenmesi lazım. Oynadıkça bazı şeyleri daha iyi yapmaya başlayacaktır ama dünkü performansını ben beğenmedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Rıdvan DİLMEN Arşivi