Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Bu Orta Saha İle…

Bu Orta Saha İle…

Dünkü maçta ilk yarıda ev sahibi ekip belki de bu sezonun en fazla gol pozisyonuna girdiği maçta Karşıyaka önünde yine son dakikada bir puanı kurtardı. Maça çok hızlı başlayan yeşil mavililer art arda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince galibiyete hasret kalmaya devam etti. Dünkü mücadelede ilerde oynayan Uche ve Cenk Ahmet eğer bencil davranmayıp birbirlerine pas vermeyi deneselerdi. Ç.Rize daha ilk yarıda maçı koparabilirdi. Her iki futbolcu yakaladıkları net pozisyonlarda bu kadar egoist davranmaları ise anlaşılır gibi değildi. Sezon başından beri iki devrelik oyunda bir var bir yok’u oynayan Rize ilk yarıdaki güzel oyununu ikinci yarıda devam ettiremeyeceğini anlamak içinde futbol dahisi olmaya gerek yoktu ve nitekim de öyle oldu. Engin hoca bu soruna bir türlü çözüm üretemediği gerçeğini dün bir kez daha yaşadık. İkinci yarıda galibiyeti koruma adına futbolcular geri çekilince Karşıyaka atakları da kalemizde daha sık görülmeye başlamıştı. Korukır’ın kenardan ileriye çıkın bağırması da işe yaramadı. Konuk ekip önce Makakula ile beraberliği, sonrada defansın hatasından Banahane’yle öne geçmeyi başardı. Son dakikalardaki şansımız bu maçta da olur mu diye düşünürken imdada Uche yetişti ve maçın sonucunu tayin eden golü attı. Sezon başından beri çok açık ve net olarak görüldü ki orta sahamız iş yapmıyor. Sadece rakibi durdurmak için çaba sarf ediyorlar. Hücuma hiçbir katkıları yok. Fahri elinden geleni yapıyor ama buda yeterli olmuyor. Cumali bişi sanki bu takımın olmazsa olmazı. Ne hikmettir bilinmez Engin hoca bu oyuncuya verdiği şansı Şahin Ali’ye vermiyor. Geçen yıl otuz maç banko oynayan bu oyuncunun kenarda olması beni olduğu kadar taraftarı da şaşırtıyor. Kenan için bir parantez açmak gerek, en çok güvendiğim ve de bu ligde fazlasıyla beğendiğim bir oyuncu ama her nedense o Kenan’dan eser kalmamış. Tanımazsak kafamızda soru işaretleri belirecek. Bu klas oyuncu neden tanınmayacak kadar kötü anlamak mümkün değil. Artık birisi bu değerle birebir konuşmalı. Çünkü iyi bir Kenan’a takımın ihtiyacı var. İşte böyle bir orta sahadan kurulu takımın rakip karşısında çok başarılı olmasını beklemekte hayalcilik olur zannedersem. Ofansif anlamda yaptıkları hiçbir olumlu hareket yok. Buna eğer Engin hoca çözüm bulamazsa işimizin zor olduğunu söylemekte yarar var. Devre arasına kadar kör topal gideriz. Ama sonrasında sıkıntıya düşeceğimizi anlar gibiyim. Yedek kulübesinde oturan ve kadroda bulunmayan en az dört veya beş oyuncuyla mutlaka yollar ayrılmalı bu takıma bu saatten sonra artıları olacağını düşünmüyorum ve onların yerine mutlaka orta sahaya takviye yapılmalı yoksa atı alan Üsküdar’ı çoktan geçer.

Her yıl onuncu haftadan sonra düşüş yaşayan Ç.Rize sanki bu geleneğini devam mı ettirecek diye düşünenler yanılmadılar. Çünkü hesap edilen puanın altındayız. Önemli maçlar oynamaya başladık ve bunlarda da galibiyet alamadık önce Erciyes beraberliği sonra Adana mağlubiyeti şimdide Karşıyaka beraberliği takımımızı moral olarak ta epeyce etkilemiş. Bu kabustan bir an önce sıyrılmakta teknik ekip ve futbolcuların elinde. Beni en çok umutlandıran geçen hafta Adana’da bizi kıyan Deniz Ateş’in tersine adam gibi düdük çalan Serkan Çınar gibi hakemlerin hala sahalarımızda düdük çalmış olmasıdır. Dün gördüklerini çaldı. Hata yaptı mı evet yapmadı değil. Rize’nin ikinci golüne Karşıyaka hocası Cihat’ın isyanı vardı. Belki de haklıydı maç sonrasında da serzenişte bulundu. Ama dürüst olduğunu her fırsatta söyleyen bu genç adam şunu da söylemeliydi! Rize’nin kazandığı penaltıda faulü yapan senin futbolcuna hakem neden kart göstermedi. Çünkü sarısı vardı ve ikinci karttan kırmızıyla saha dışı kalacaktı. Madem penaltı madem mutlak gol pozisyonu o halde neden kart yok. Daha ilk yarıda on kişi kalacaktı takımın cihat hoca! Öyle dürüst insan gibi davranıp bunu da görmemezlikten gelme. Gittiğin takımlara nasıl hangi kanaldan girip gittiğini bu ülkede bilmeyen yok. Daha gençsin o kadar agresif olman ve de taraflı konuşman sana hiç yakışmadı.

Özetlersek artık son dakikalarda attığımız gollerle bir puana sevinir hale geldik. Eğer şampiyon olacaksan bu maçlardan özellikle kendi sahanda galibiyetle ayrılmak durumundasın. Yoksa ikinci yarı deplasmanda o takımları yenmek hiçte kolay olmayacak. Yani anlayacağınız ilk yarıda aslanın ağzında olan puanlar ikinci yarı midesinde olacak ağızdan alamadıklarını mideden almanın daha zor olduğunu söylemeye gerek var mı? Yoksa o puanları çok arar dururuz. Bizden söylemesi.

Çözüm yetkililerin..

Mutlu kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi