Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Operasyon Başladı

Operasyon Başladı

Ligde ikinci mağlubiyetini adana deplasmanında alan Rize, bir çok eksikle gittiği bu önemli karşılaşmada istediği futbolu bir türlü ortaya koyamazken, orta hakem deniz ateş’inde resmen gazabına uğradı. Defansta Sezer, Mesut’un sakatlığına birde Serhat’ın hafta içi antrenmanında Engin hoca tarafından kovulması eklenince adana karşısında defansta Muratla birlikte Cumali oynamak zorunda kaldı. Çetin Güngör ve hakanın sakatlıkları devam ederken birde buna Uche Kalu’nun kart cezalısı durumu eklenince

Ç.Rize takımı bu önemli maç öncesinde kadro zaafı yaşadı. Şampiyonluğa oynayan bir takım sezona başlarken bunlara hazırlıklı olmalı. Bu uzun maratonda sakatlarda olacak cezalılarda. Sezon başından beri bazı futbolculardan Engin hoca bir türlü istenilen verimi alamadı. Bunun mutlaka irdelenmesi gerekir. Nasıl olurda bazı futbolcular her maç üstüne koyması gerekirken adeta tanınmayacak kadar kötü oynarlar. Yedek kulübesinden takıma katkı yapacak oyuncu bulmak Ç.Rize’de oldukça zor. Sezon başında büyük umutlarla alınan Kenan ve Mısırlı Hassan’ın hala kendilerini oyun olarak rakibe kabul ettirememesi anlaşılır gibi değil. Özellikle Kenan bu takıma çok faydası olacak oyuncuların başında geliyor ama maalesef sakatlık psikolojisinden hala kurtulmuş değil. Hassan için ise bu oyuncuyu kim almışsa onun nesini beğenip aldığını bu taraftara anlatması gerekir. Oynatmadığımız Şahin Ali’den üstünlüğü nedir ben anlamış değilim.

Ç.Rize takımı mücadele ediyor buna bir şey diyeceğimiz yok. Ama futbol oynamaktan çok rakibi oynatmamamın hesapları içinde. Yani rakip bizi hesap edeceğine biz rakibi hesap ediyoruz. Eğer güçlüysen ve de şampiyonluğa oynuyorum diyorsan bu kadar cılız futbol oynamaya hiç kimsenin hakkı olmamalı. Takımımız çoğu maçta saman alevi gibi iki devrelik oyunda bir var bir yok.

Şöyle hafızalarımızı yoklayalım iki devre oynadığımız maç sayısı çok az. Engin hocada bunu biliyor ve maç sonrasında verdiği beyanatlarda da bunu doğrulayıp, ya ilk devre iyi oynadığımızı söylüyor yada ikinci devre rakipten daha iyi olduğumuzu belirtiyor. Aslında futbolumuzu neden doksan dakikaya yayamadığımızın da mutlaka araştırılması gerekir. Bu yazıyı yazarken kesinlikle maçı kaybettik diye bu şekilde bir yorum yazmak istemiyorum. Cumartesi günkü maçta eksikler, cezalılar vardı. İyi oynamadık bunu kabul ederiz ama eksikleri de görmeden edemeyiz.

Gelelim maçın hakemine. Hani biz iyi değildik tamam, kaybettik kabul peki maçın hakemi! Adalet dağıtmak adil olmak zorunda olan Deniz Ateş’e ne demeli maçta Rize’yi adeta kıyma makinesine koyup çekti. O çaldığı düdükler neydi? Vermediği kararlar. Önce verip sonra iptal ettiği penaltı. Hani hakem kararları değişmezdi. Hani FİFA’nın katı kuralıdır. Bu.Rize olunca değişiyor öylemi? Maçta onurun düşürülmesi on kusurlu hareketten biri değil mi? Ey deniz bey,ey MHK başkanı, ey bizi Ankara’da temsil edenler zaten hakemler rengini bu pozisyonda belli etmişlerdi. Ardından Cenk Ahmet’e adam öyle bir faul yaptı ki Cenk’i de topu da Adanalı taç’a attı.

O pozisyonda da kartını göstermeyip sadece faul düdüğünü çaldı. Hakemlerin niyeti belliydi.

Daha durun devam ediyoruz asıl bu önemli…Jallow aldığı topla önce kaleciyi geçiyor sonra kalecinin el darbesiyle yerde kalıyor. Hakem onura vermediği penaltıyı bu sefer Jallow’un pozisyonuna veriyor. Yardımcı hakem penaltı atılacağı için yerini terk edip altı pas çizgisine geliyor. Kurallar böyle. Adanalı futbolcular itiraz ediyor. Biz penaltıyı kimin atacağını beklerken. Orta hakem yardımcıyla konuşuyor sonrada penaltıyı iptal edip korneri gösteriyor. Yani hakemin kararı değişmezi deniz bey ortadan kaldırıyor. Hemde sahada dediği dedik. Olan maçın mutlak hakimi orta hakem varken yardımcısı onu bu karardan vazgeçiriyor.

Bir çok soru var cevap bekleyen.. birincisi..yardımcının orda ne işi var. İkincisi madem penaltı değil aldatmaya yönelik kartını Jallow’a neden göstermedin. Üçüncüsü ey hakem fotokopisi senin kararlarınla FİFA’yı hiçemi sayıyorsun. Üçüncüsü, kimden emir aldı. Maçtan sonrada Adana tekdir. Levent Eriş Rize’nin iki penaltı pozisyonunu da uzakmış görememiş. Sayın Eriş hakem penaltıyı verseydi ve sende puan kaybetseydin o pozisyonları nasıl görürdün! Türk futbolu geri gidiyormuş! Gider tabi. Bu adamlar gibi futbolumuzun içinde bir yığın insan var. Anlaşılan birileri operasyonu başlatmış. Yani düğmeye basılmış. Maçlar sadece sahada kazanılmıyor ey Rizeli yetkililer bunu bilesiniz.

Hoşça kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Alaatin ONAY Arşivi