Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Sefilleri Oynuyoruz

Sefilleri Oynuyoruz

Çaykur Rizespor’da kötü gidiş lig sonuncusu Ankaragücü karşısında da sürünce maç sonrası teknik adam Engin Korukır istifa ettiğini açıkladı.

Cumartesi gündüz oynanan maçta ligde zor günler geçiren, aylardır kulüpten maaş bile alamayan PTT 1 ligde tek galibiyetle son sırada bulunan Ankaragücü karşısında adeta sahada dökülen futbolcularımız resmen giydikleri formayla alay edercesine son derece kötü bir oyun ortaya koydular.

Ligde en fazla gol yiyen, federasyona ödeyemedikleri para yüzünden ligden ihracı bile gündeme gelen rakibi karşısında utanılacak kadar basit futbol oynayan Çaykur Rize adeta Cumartesi günü Ankara’da sefilleri oynadı.

Düşünün sahanın en başarılı futbolcusu kaleci david loria’ydı. Kazak kaleci eğer gününde olmasa başkentin genç futbolcularından kurulu a2 takımı karşısında fark bile yiyebilirdik. İnanılır gibi değildi oynadığımız futbol.

Kimin ne yaptığı kimin nerde oynadığı belli olmayan, sahada ne yaptığını bilmeyen, futbol adına hiçbir şey üretmeyen bir oyun ortaya koyan yeşil mavililer tarihinde belki de bu kadar aciz duruma düştüğü bir maçta eğer sahadan tek farklı mağlup oluyorsa Ankara temsilcisine maç sonrasında dua etmeleri gerekirdi.

Sezon başından beri bazı futbolcuların sakatlıklarına sığınarak her kaybedilen maç sonrası bahane üretmede tecrübeli olan teknik patron ve de yöneticiler yılardır devam ettirdikleri onuncu hafta sonrası fobisine bu yılda devam ettiler. Haftalardır hem tv ekranlarından ve hem de bu sütunlarda yanlışları dile getirmemize rağmen bizlere kulak tıkayan yönetim, bu başarısızlığı da bir bir kılıf bulacaktır mutlaka. Bu takım kazandığı maçlarda bile futbol adına ortaya hiçbir şey koyamazken, bulunduğumuz yeri ve toplanan puanları iki yabancı oyuncumuz Uche ve Jallow’la beraber Cenk Ahmet’in kişisel becerileri gerçeğini hep saklayıp bu günlere zemin hazırlamışlardır. Yıllardır aynı hataları yaparak taraftarı küstüren, gerek hoca seçiminde ve gerekse futbolcu transferinde yaptıkları yanlışlarla Ç.Rizeli futbolseverleri adeta hüsrana uğratan bu mevcut yönetim artık bu işten anlamadığını çıkıp açıkça söylemelidir. İnsanların şahsiyetleri ayrı şeydir. Yaptıkları işlerle şahsiyetleri karıştırmamak lazım. Benim gayem kişilerin bu kulüpteki yaptıklarıyla ilgilidir. Siz çok iyi insan olabilirsiniz ama yaptığınız işlerde başarılı olamayabilirsiniz. İşte mevcut yönetimde maalesef yıllardır yaptıkları yanlışlardan hiçbir ders çıkarmayıp yanlış üstüne yanlış yapmaya devam etmektedir.

Engin hocaya bir görev teklif edilmiş ve oda gelmiştir. Başarılı olamamıştır. Şimdi Engin hocayı mı burada yargılamak lazım yoksa onu buraya getirip yıllardır aynı hataları yapanlarımı yargılamak mı lazım.

Bu kulübü marka yaptık diyenler beş yıldır harcanan bunca para karşısında alınan başarısız sonuçlarla bu kulübü nasıl marka yaptıklarını bu kamuoyuna açıklamalıdırlar.

Neden taraftarın maçlara gelmediğini şimdi anladınız mı. Bu halk bu takıma güvenmiyor. Sizin beyanatlarınıza inanmıyor demiştik de bize sitemde bulunmuştunuz. Kim haklıymış onu da zaman gösterdi. Engin hoca eğer başarısız olursam faturasını ben öderim demişti. Her teknik adam gibi. Şimdi istifa edip gitti hangi faturayı ödemiş oldu. İstifasını mı kastetmişti. Peki geride bıraktığı bu enkazın faturasını kim ödeyecek? Tabi ki bu takıma gönül verenler ödeyecek her zamanki gibi.

Önceki yönetimin 23 trilyon borç bırakıp gitti. Bu parayı biz ödedik diyenlere de birkaç sözüm olacak. O dönemin mevcut başkanı Kadir Çakır’ı kulübü borca sokmakla suçlayanlar. Siz ne yaptınız görevde olduğunuz süre zarfında Çakır parayı buharlaştırıp kaybetti. Sizde yanlış yaptıklarınızla bu kulübün parasını çarçur yapmadınız mı? Çakırla aranızda ne fark var. Biri kaybetti. Diğeri de çöpe attı fark nerede.

İşin özü şudur sevgili Rizeli futbol severler.

Bu takımda ne yaptığı bilinmeyen ve bunca başarısızlığa rağmen görevde kalan Oğuz Aydın olduğu müddetçe, bu takımı Rize kanadında mesaisini Rizespor için harcayacak adam gibi adamlar yönetime alınmadıkça, siz isterseniz bu takımın başına Fatih Terimi isterseniz Şenol Güneşi isterseniz Mustafa Denizli’yi hatta ve hatta Real Madrid’in hocasını getirin sonuç bundan farklı olmayacaktır.

Çünkü başarısızlık ne futbolcuların nede ne teknik adamlarındır. Başarısızlık sadece her sezon başında yanlış seçimler yapan ve bu kulübü iyi idare edemeyen yönetimindir. Yoksa nice futbolcular, nice teknik adamlar gelip geçti. Hiç biri başarılı olamadıysa mesele anlaşılmış olması gerekir. Siz sadece sineklerle mücadele etme peşindesiniz oysa bataklık kurumadan sinekleri öldürmek işe yaramaz bilesiniz….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi