Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Tebrikler Size

Tebrikler Size

Geçen hafta kaybedenle kazanan takımı karşı karşıya getirdiği maçta Bolu’da gülen taraf Ç.Rizespor oldu.

Daha önce iki deplasman maçından sadece bir puan alabilen Ç.Rizespor’un bu maçta ortaya koyacağı futbol ve alacağı sonuç merakla bekleniyordu. Zira ev sahibi ekip kendi sahasında bu maça çıkıncaya kadar oynadığı karşılaşmalarda hiç gol yememişti..ç.rizespor daha önce oynadığı dışarıdaki maçlara oranla daha temkinli ve defansını sağlam tutarak oynamaya çalıştı. İleride oynayan uche, jallow ve Cenk Ahmet’e gönderilecek uzun toplarla gol atma hesapları içindeydi. İlk yarıda çapraz pozisyonda Fahri’nin kullandığı serbest vuruşu orta yapması beklenirken kaleci Serdar’ın sol tarafına köşeye gönderdiği müthiş vuruş tecrübeli kalecinin yapacağı fazla bir şey yoktu. Öne geçen yeşil mavililer yine orta sahadaki Fahri ve Hakan’ın gününde olmalarından dolayı diğer maçlara oranla rakibin rahatça gelmelerini önlediler. Ev sahibi takımın ataklarını sıklaştırdığı anlarda ise kaleci David’in uzun degajında topu rakip sahada kafayla Cenk Ahmet’in önüne aktaran Uche. Bu futbolcunun Engin’le girdiği ikili mücadelede daha süratli olan Cenk’ti. Kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdiğinde Ç.Rize’nin iki farklı öne geçmesini sağlamıştı. Yedikleri bu golden sonra rakibin üzerine gelen Boluspor, maçta o ana kadar fazla hata yapmayan Ç.Rizespor karşısında art arda bulduğu pozisyonları cömertçe harcaması ve bunların birinde Onur’un yakın mesafe olmasına rağmen orta hakem Abitoğlu’nun vermediği penaltı kararına yardımcı hakemin ısrarla bayrak kaldırması Mustafa Kemal Abitoğlu’nun da penaltı noktasını göstermesine sebep oldu. Atışı kullanan Cafercan aradaki farkı bir’e indirdiyse de akabinde 80. dakikada Cenk Ahmet’in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesine rağmen sakatlıktan çıkıp oyuna son 15. dakikada giren Kenan’ın ara pasında topla buluşan Jallow aradaki farkı tekrar ikiye çıkardı ve bu önemli karşılaşmada üç puanla dönmemize sebep olan son gölü atmış oldu.

Maçın geneline baktığımızda, Ç.Rizesporlu fotbolcular diğer maçlara göre daha disiplinli daha arzulu ve daha istekliydiler. Cenk Ahmet’in düşürüldüğü pozisyon bariz penaltıydı. Hem penaltımız verilmedi hem de Cenk Ahmet’e kart göstermesi hakemin yaptığı bu maçta en büyük yanlıştı. 2-0’ dan sonra fazla pozisyon vermemiz mutlaka incelenmelidir yoksa başka bir takım o gün gününde olabilir ve önde götürdüğümüz karşılaşmadan böyle bir sonuçla ayrılmayabilirdik. Uche ile ilgilide bir kaç söz söylemek gerek. Son haftalarda bu oyuncuya sanki bir şeyler oldu o güçlü fiziğine rağmen ayakta durmakta ve de pozisyona girmekte zorluk yaşıyor. Sanki göze geldi bu oyuncu. Kendisiyle birebir bunları Engin hoca mutlaka konuşmalı. Belki bir sorunu var bu oyuncunun. Orta sahada Kenan’ın bu takıma neler katacağını dünkü maçta oynadığı kısa sürede ve Jallow’a yaptığı asistle göstermiş oldu. Bu takıma göreceksiniz ki çok büyük katkısı olacak. Özet olarak, önemli bir maçı deplasmanda kazanmanın keyfini yaşarken defanstaki hataları da göz ardı etmeden İstanbul’da ki Kartal maçına öyle hazırlanmalıyız. Bu maçta ki galibiyet sevinci güzel. Bizi üzen Cenk Ahmet’in oyun dışı kalmasıydı.

Tebrikler Hepinize….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi