Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Kazanan Haklıdır

Kazanan Haklıdır

Cumartesi akşamı oynadığımız Samsun karşılaşmasının ilk yarısı sanki Göztepe maçının devamı gibiydi.

ÇaykurRizeli futbolcular bu maçta belli ki İzmir’deki maçın moral bozukluğunu üzerlerinden atamamış gözüküyorlardı.

Samsun’dan gelen yüze yakın taraftarla az sayıda Rizeli futbolseverin izlediği karşılaşmanın ilk yarısında deyim yerindeyse Samsun oynadı, Rize sadece seyretti.

45 dakikalık bölümde sadece Cenk Ahmet’in kendi yetenekleriyle getirip attığı şutun dışında Şahin Ali’nin yine cılız bir topunun auta çıkması Ç.Rize açısından ilk yarıda yapılan olumlu hareketlerdi.

Onun dışında ev sahibi ekip ne doğru dürüst bir atak geliştirebildi ne de iki pası bir arada yapabildi.

Samsun maçında Sezer, Şahin Ali,ve Mısırlı Hassan ilk onbirde maça başlayan isimlerdi.

Mısırlı Hassan için “milli takımda oynuyor iyi bir futbolcudur” sözlerine karşılık dün ilk defa kendisini 45 dakika seyretme imkanı bulduğumuz karşılaşmada hiçbir varlık gösteremedi.

Ne rakibe pres yapabildi ne de üçüncü bölgeye bir tek top gönderebildi.

Tek yaptığı şey yanındaki adama topu göndermek oldu. Benim seyrettiğim Mısırlı oyuncu Rize’ye ilaç olabilecek özelliklere kesinlikle sahip değil. Tek gördüğüm olumlu hareketi uzun taç atışları yapabilmesi.

Eğer sadece bunun için alınmışsa iyi bir transfer.

İkinci yarıda neler olur diye düşünürken, Engin Hoca gerekli değişikliği yaparak Hassan’ın yerine oyuna Fahri’yi alarak başladı.

Fahri’nin oyuna girmesiyle oyundaki üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi ekip ilk yarıya oranla daha istekli daha arzuluydu.

İlerde Uche bu maçta istediği topları bir türlü alamayınca, partneri Jallow kaleciden dönen topu  ağlara gönderdi de taraftarlar rahat bir nefes aldı.

Karşılaşmada konuk takım ilk yarıda ele geçirdiği orta sahadaki üstünlüğünü gol yollarında kullanamadı.

Yani üstün oynadığı anlarda bile gol olabilecek pozisyon üretemedi. Oyunun son bölümlerinde rakibin üstüne giden kırmızı beyazlılar, gol yollarında başarılı olamayınca sahadan mağlup ayrılmak durumunda kaldılar.

Ç.Rize’de birşeylerin iyi gitmediğini Engin Hoca da mutlaka biliyordur.

Son üç haftaya baktığımızda Linyit maçının ikinci yarısı, Göztepe maçının tamamı ve bu maçın ilk yarısında oynadığımız futbolu Sayın Korukır mutlaka irdelemelidir.

Yoksa ileriki haftalar Rizespor için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.

Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar’ın ilk yarıda çaldığı düdüklerle Rize’yi yakmak istediğini hisseder gibi olduysam da ikinci yarıdaki oyun üstünlüğümüze Çınar da bir şey yapamadı.

Demek ki iyi oynayınca hakem bahane.

Son notum...

Her iki takımın taraftarlarına...

Hakikaten centilmenlik nasıl olur, komşuluk nasıl olur, dün adeta onu gösterdiler. Her iki tarafın birbirlerine en ufak bir hakaretleri dahi olmadı tribünlerde. Özellikle Samsun’dan gelen seyircilerin kaybetmelerine rağmen centilmence takımlarını desteklemeleri Türk futbolu adına sevindiriciydi. Onlara teşekkür ediyorum.

Bir başka yazıda görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi