Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Eriyip Bitiyoruz

Eriyip Bitiyoruz

Dün kupa yorgunu Urfa karşısında yine bir puana razı olduk. Biz ligi düşünüyoruz deyip ilk turda Diyarbakır’da kupaya veda eden Çaykur Rize, dünde özellikle ikinci yarıda resmen sahada döküldü.

Çok az sayıda taraftarın izlediği karşılaşmada maçın biletlerinin sadece 1 lira olması da tribünlere sayısal anlamda yansımadı. Siz isterseniz bilet fiyatlarını 50 kuruşa çekin, hatta gelen taraftara ekmek arası köftede ikram edin bu futbolla o insanları oraya getirtemezsiniz. Çünkü mücadelede bir kez daha görüldü ki bu takımdan Uche ve Jallow yoksa bu takımın kazanması mucizelere kalır. İşte dünkü maçta bunu bir kez daha yaşadık. Jallow yoktu geçen hafta sakatlanmış ve ilk yarıyı kapatmıştı. Uche memleketinden yeni gelmişti. Antrenman eksiği de olmasına rağmen 11 inci dakikada serbest vuruştan attığı füze Urfa ağlarına takıldığında henüz maçın başıydı.

Ama ne olduysa ondan sonra oldu ve Uche kasık kısmına aldığı darbeyle oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Önde olmanın rahatlığını ilk yarıda iyi kullanmaya başlamışken ikinci golü bulamamamız sanki ikinci yarıda olacakların habercisiydi.

Sezon başından beri hep tek devre oynayan Rize’nin ikinci yarıda Jallow ve Uche’nin sakatlığına birde hakan’ın sakatlığı eklenince dün bir kez daha beraberliğe sevinmek durumunda kaldık. İkinci yarının başında golü bulan Urfa son dakikalarda da yakaladığı mutlak gol pozisyonlarında kaleci Loria’ya takılmasa sahadan üç puanla ayrılması hiç de zor olmayacaktı. Engin hoca geçen haftanın on birinden Fahri, Kenan ve Serhat’ı yedek kulübesine çekmiş onların yerine mısırlı hassan, Mehmet Al ve Sezer’e görev vermişti. Hocanın yaptığı bu değişiklikte bu maçta işe yaramadı. Öyle ki ikinci yarıda bir tek pozisyon bile bulamadık. Zaman zaman Cenk Ahmet’in kendi çabalarıyla getirdiği toplarda rakip defansın arasında eriyip gittiler. Engin hoca sezon başı şunu demişti. Ofansif oyun oynayacağız. İzleyenlere keyif veren bir futbol ortaya koyacağız ve de rakipler şu maç bitse de bir kurtulsak diyecekler demişti. Evet hocamızın dedikleri sanki doğru çıkıyor gibi. Sadece tek fark bu söylemleri rakipler değil de biz söylüyoruz sezon başından beri. Devamlı söyledik ,bu takım iki devrelik oyunda hep tek devre oynuyor diye. Bunu dün bir kez daha yaşadık.

Maçtan sonrada hocamız bunu söyledi. Ama sezon başından beri bizim söylediklerimizi sayın hocam ilk kez söylemesi çok ilginçti. Çünkü bu takım bunu dün ilk kez yapmadı ki. Bir futbol takımı düşünün iki futbolcuya bağlı. Bir futbol takımı düşünün orta sahası her maçta rakibe boyun eğiyor. Bir futbol takımı düşünün her maçta defans blokunda akıl almaz hatalar yapıyor ve en önemlisi bir futbol takımı düşünün üç pası bir arada yapamıyor. Bir takım düşünün iki futbolcudan biri yoksa hele hele ikisi yoksa maç kazanmamız mucizelere kalıyor. O zaman bir değil bir çok yerde bazı şeyleri yanlış yaptığımızı anlamamak için biraz kör, birazda futbol fakiri olmamız gerekir . Eee o zaman neyi tartışalım ve de bu satırlarda hangi eksikleri yazalım. Sezon başından beri birkaç maç hariç oynadığımız silik futbolu, son dakikalarda attığımız şans gollerini, yediğimiz basit golleri,rakibe sahada futbol olarak boyun eğmemiz gerçeğini görmeden gelip, insanlara gerçekleri anlatmak dururken günü kurtarmanın hesapları içinde olan yetkililer gelinen bu tablo sonunda ne düşünüyorlar acaba çok merak ediyorum. Yabancı kontenjanını şu mısırlı hassana kullanan bir futbol zihniyetini bile buralarda yazmak bana resmen ızdırap veriyor. İnsanların şahsiyetleriyle ilgili hiçbir yorumda bulunmam. Bu benim düşünceme ters düşer. Ama gelinen bu noktada kendimden bile futbol konusunda tereddüt eder duruma geldim.

Her hafta azap çekmekten, sıkıntı yaşamaktan, stresten yorulduk artık. Çıkın gerçekleri söyleyin ey yetkililer. Bu taraftar artık daha buna katlanamıyor. Nerden inceldiyse oradan kopsun diye bir laf vardır. Herkes eteğindeki taşları döksün. Yetti artık. Bu ne ızdırap! Bu ne sıkıntı! Sanki insanların derdi yokmuş gibi her yıl bu hesaplarla mı uğraşacağız. Hedef gösterin ve de bu taraftarı daha fazla yormayın. Bu yazımı  eleştiri olarak kabul etmeyin lütfen. Bu yazım eleştiriden öteye sitemle dolduğum andır. Artık bırakın maç izlemeyi futbol topu bile görmek istemiyorum. Bazen de şu İngilizlere isyan edesim geliyor nerden buldunuz şu sporu diye.

Eriyip bitiyoruz yok mu bu yaraya bir neşter vuran ey yetkililer…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi