Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

İnanırsan Başarırsın

İnanırsan Başarırsın

Geçen hafta Ankaragücü maçı sonrası istifa eden teknik patron Engin Korukır’ın yerine takımı Buca maçına hazırlayan Karaca hocanın talebeleri haftalardır süren galibiyet özlemine dün akşam son verdi.

Geçen haftadan itibaren futbol kamuoyunda yankı uyandıran Mustafa Denizli’nin Rize’ye gidiyor söylemleri şimdilik rafa kaldırıldı. Başkan Metin Kalkavan’ın sadece bir kez ön görüşme yaptığı Denizli hocayla ilgili basının bir haftadır imza attığı Rize İle anlaştı haberleri Türk basının ne kadar kulaktan dolma haberler yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yarın (Çarşamba) günü tekrar görüşülmesi beklenen Kalkavan - Denizli buluşması konuya netlik kazandıracak.

Dünkü maça gelince taraftarın ilgi göstermediği buca karşılaşmasına karaca hoca bazı ufak değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sezon başından beri sakatlıkların çokluğu yüzünden ideal kadrosuyla sahaya çıkamayan ev sahibi ekip özellikle gol yollarında pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadı. Jallow’un sakatlığına Uche ve Hakan’ında sakatlıkları eklenince Ç.Rize’nin son haftalardaki aldığı başarısız sonuçlarda etkili oldu. Sezon başından beri attığı gollerle Rizeli futbolseverleri sevince boğan Uche Kalu, dün maçı tribünden izledi. Jallow’un sezonu kapatması ve de Hakan’ın sahalara ne zaman döneceği ise belirsizliğini korurken ikinci yarıyla birlikte Uche’nin de milli takıma gidip en az altı hafta formasından uzak kalacağını hesaba katarsak Rize’nin ara transferde çok düşünüp öyle bir yol izlemesi gerekir. Yoksa yapılacak transferdeki hatalar Rize’nin işini çok daha zor duruma sokacak. Geldiği günden beri oynadığı futbolla Rizeli taraftarın haklı tepkisini alan Mısırlı Hassan dünkü mücadelede sahanın en iyisiydi. Takım olarak Buca karşısında rakibe pozisyon vermeyen yeşil mavili futbolculara aslında şunu sormak lazım. Ne oldu da Engin hoca ayrıldıktan sonra bir hafta içinde bu kadar mücadeleci yüksek bir oyun ortaya koydunuz? Ne değişti? Bu kısa sürede kondisyon olarak hazır hale gelmeyeceğinize göre böyle bir olağanüstü mücadeleyi ortaya koymak için Engin hocanın gitmesini mi bekliyordunuz? Aslında Ç.Rizespor yönetimi bazı sporcuları iyi irdelemeli ve onlarla devre arası mutlaka yollar ayrılmalı. Çünkü dün Engin hocaya yaptıklarını yarın bir başkasına yapmayacaklarını kim söyleyebilir. Evet hocanı sevmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin ama o formasını ve de parasını aldığın takımın her kuruşuna kadar hakkını sahada vermelisin. Çünkü sen profesyonelsin ama maalesef ülkemizdeki futbolcular oynadıkları takımlarda hocalarını vezirde yapabiliyor rezilde. Altı haftadır suskunluğun ardından alınan bu galibiyet son derece önemliydi. Çünkü puan olarak Erciyes’in kaybettiği haftada aradaki puan farkını dört’e indirmek demekti, öylede oldu. Bu galibiyet dilerim gelecek hafta oynayacağımız deplasman maçı öncesinde takıma mutlaka artı olarak yansır. Oradan alınacak bir galibiyetten sonra imdadımıza devre arası yetişecek ve o arada yapılacak transferlerle de eksik mevkilere alınacak kaliteli topçularla hedeflenen yolda daha rahat nefes almamızı sağlayacak. Ara transferde mutlaka en az beş futbolcu takviye yapılmalı. Eksik mevkiler belli. Bu arada transferler yapılırken mutlaka Jallow, Uche ve de hakanın durumu göz önünde bulundurulmalı. Dünkü galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü onur mücadelesinde ve zor bir zamanda aldıkları galibiyet için herkese teşekkür ediyorum. Dilerim teknik adam olayında ve ara transferde yönetim işi sıkı tutarak yıllardır yaptıkları yanlışa bir yenisini eklemezler.

Mutlu kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi