Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Şans ve Hakem

Şans ve Hakem

Son üç karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Ç.Rizespor dünkü Denizli maçından da üç puanla ayrılıp iyi bir seri yakalama peşindeydi. Ama maç boyunca ya şansızlığına takıldı ya da orta hakem İlker Meral'in çaldığı yanlı düdüklere.

Karşılaşmanın başından itibaren hırslı, mücadeleci bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip rakibe çok net pozisyon vermezken, yakaladığı gol pozisyonlarında da direklere takıldı. Yeşil mavililerin iki topu direkten döndü. İki kez de rakip kaleci İsmail gole izin vermedi.

Çaykur Rizespor’da sakatlığı geçen Kenan'ın bu maçta ilk on birde oyuna başlaması hücum bölgesine daha organize toplar göndermesini bekliyorduk ama Kenan'da sakatlıktan kalma bir endişe bir ürkeklik olduğu her halinden belli oluyordu. Zamanla bu oyuncunun takıma katkısı olacağını düşünenlerdenim. Fahri her geçen gün oynadığı oyunla bu takımın adeta dinamosu durumuna geldi. Maç boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Kaleci David ise uzaktan atılan bir iki şutta son derece başarılıydı. Taraftarımız ilk kez bu yıl tribünlerde sayı olarak fazlaydı. 90 dakika boyunca devamlı olmasa da zaman zaman takımlarının kazanması için destek verdiler. Ama buda yeterli olmadı. İleri uçta oynayan Jallow, Uche Kalu birbirlerinde kopuk oynadılar. Final paslarında bir türlü uyum sağlayamadılar. Özellikle Uche’de son maçlarda bir düşüş var. Bunu rahatça görebiliyoruz. Benim beklediğim Uche bu değil. Üzerine koyarak oynaması gerekirken maalesef maç içinde kendini kaybettiriyor. Oyun içinde olması gereken yerlerde ya topu kaybediyor ya da arkadaşlarıyla pas alışverişinde başarılı olamıyor. Dilerim bu oyuncu bir an önce toparlanır. Çünkü Rize için son derece önemli bir oyuncu.

Dünkü maçta şans ibresi biraz bizden yana olsaydı Denizli’nin Rize’den puanla ayrılması mümkün değildi. Sadece şans değil tabiî ki. Hakem İlker Meral’in daha önce yönettiği Rize maçlarından kalma antipatisi bu maçta da devam etti. Maç boyunca insiyatifini rakipten yana kullanan İlker hoca, Rize’nin tartışmaya açık iki penaltı pozisyonunda da devam dedi. Birincisinde rakibin ceza alanı içinde topun elle oynamasına çarpma diye devam ettirdi. Diğerinde de Uche'nin yine on kusurlu hareketten biri olan düşürülmesine seyirci kaldı. Türk futbolunda bu tip kasıtlı düdük çalan, maça çıkarken kafasında belli düşünceye sahip olan, art niyetli hakemler oldukça futbolumuzun ilerleyeceği yerde geri gitmesi gayet normaldir. Özetle dünkü maçı kazanabilirdik. Yeter ki biraz şans birazda hakem iyi niyetli olsaydı.

Sağlıcakla Kalın…. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi