Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Rize Trafiği Patlamaya Hazır Bomba!

Rize Trafiği Patlamaya Hazır Bomba!

Değerli okuyucularımız.

Son yıllarda Rize'de artan aşayiş olayları korkutucu düzeylere çıkmaktadır. Bunda yerel yönetimlerin olayların üzerine gitmemeleri ve kanunların tam olarak uygulanmaması sıkıntıları had safhaya çıkarıyor. Bu olaylar trafikte de kendini belli ediyor. Sağdan soldan farketmiyor. Trafikte olan araç sahipleri aman dikkat! Her an her taraftan geçilebilirsiniz veya yanınızdan bir anda ürkütücü bir motor sesi duyabilirsiniz. Sinirlerinizi aldırmadan trafiğe çıkarsanız başınıza bela almamak elde değil...

Rize’de yaşayanlar iyi bilir tatilde Rize’ye gelenlerde… Şehir içinde yıllarca yeni yollar trafiğe kazandırılamaması, artan araç trafiğine rağmen yollarda batık şekilde ilerleyen araçlara birde  bazen1 bazen 2 sıra parklar adeta trafiği içinden çıkılmayacak bir hale getiriyor. 

Rize Belediyesi İstanbul’da ekipler getirmesine rağmen, trafik de araçlar santimle ilerliyor, birde buna kendini akıllı zanneden başkalarının hakkına gaspeden uyanık şoförler ve ne yapacağı belli olmayan dolmuşçuları da ekledin mi al sana Labirent gibi bir bulmaca. Gel çık işin içinden.

Herkes bir umutla Güney Çevre yolunu bekliyor. Trafiği rahatlatacak diye…Ama bu olaya gerçekçi yaklaşmak gerekir. Güney Çevre Yolu  şehir içine beklenen rahatlığı sağlayamaz. Ancak 2 yıl içerisinde artacak araç sayısının birazını yol güzergahına göre dolaylı olarak bu yollara aktarır. Ama Terminalden Orta camiye, Adliyeden Valiliğe gidecek biri herhalde Güney çevre yolunu kullanmaz…. Trafiğin kitlendiği noktada Rize Valiliği İle Sahil Camii arasıdır bunu kimse inkar edemez… Tamam hemen diyebilirsiniz şehir yapısı, binalaşma, vs. ama buna köklü bir çözüm bulmak gerekir.

Son on yılda Rize merkezin tamamının yolları yenilendi. 1997 yılında Kanal 2000 Tv’de çalışırken patates yuvası yol diye haberler yapardık ama sağolsun Rize Belediyesi… Kimi yolları kendileri, kimi yolları da karayolları ağına aldırarak merkezin yollarını 5-6 yılda tamamen yeniledi ama Hamileler kullanamaz diye tabela takmayı unuttu anlaşılan…

Soruyorum yazık değildi bu kadar masrafa. Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri yapıları daha kaç sene oldu. Yağmurlar şehri Rize’de taşın altına kum koyar, işi taşeron firmalara veya işin erbabına vermedinmi, 3 sene sonra gelen belediye (pardon 2 ay) yeniden yapmak zorunda kalır.

Rize hepimizin, herkesin birbirine saygı duyması, yayalara yerine göre öncelik verilmesi, özellikle gelişi güzel park edilmemesi, trafikte önceliklere göre hareket edilmesi ve gelecek nesillere yaşanabilecek bir toplum bırakmak istiyorsak herkes üzerine düşeni yapmalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi