Ali KÖROĞLU

Ali KÖROĞLU

Rize'de Neler Oluyor?

Rize'de Neler Oluyor?

Son zamanlarda ilimizde artış gösteren olaylar karşısında yetkililerin duyarsız kalması bir Rizeli olarak beni tedirgin ediyor.

Rize belki ufak bir il ama artık kabına sığmıyor. Her geçen gün olaylarda artış yaşanıyor. Sokaklarda ailece yürümek veya yürürken bela almamak elde değil. Önüne geçen kabadayı olmuş. Nerden bir serseri kurşunu gelir yürüken seni bulur belli olmaz misali…

Kaldırımda yürürsün iki sigara içip kabadayı olanlar karşına çıkar, sokaklarda seyyar satıcılar ayrı bir derya(tabii iyi olanları da var) trafik dersen sürücü demeye şahit lazım cebine ehliyeti alan çarşıda cirit atıyor. Esnaf desen kaldırımı versen sokağı istiyor. Aile olgusu Rize'de kendini kaybetmeye başladı. Büyüğün ufağa ufağın büyüğe saygısı kalmadı. Aileler şımarık çocuk yetiştirmeye ve dar kalıplarla osmanlı erkeği oynamaya devam ettiği sürece Rize'de hayat yaşanmaz hale gelir.

Eskiden tinerci vardı şimdi tinercileri arar olduk. Sigaralık eskiden kuytu köşelerde içilirdi şimdi sokaklarda ve de ağır ağır giden araçalarda içiliyor. Buna emniyetin tedbir alması lazım. Diyebilirsiniz ki trafik ekipleri devamlı arayışda… Şehrin belli noktalarında rutin kontrolleri yapıyor ama bunları arttırmak gerek.  Emniyete ve özellikle toplum polislerine büyük iş düşüyor. Rize’de Polisle halkın arası açılmış. Ayıdan post polisten dost olmaz deyiminin aksine vatandaşlarla ortak etkinlik düzenlenerek birliktelik sağlanmalı. Bu çok zor diyebilirsiniz. Ama çalışmalarla topluma kazandırılacak bir kişi bile uğraşmaya değer. Rize'de tanıdığım vede bu anlamda en çok uğraşan birini burada belirtmek istiyorum.

hasan-uyar.20130418211136.jpgRize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube komiseri ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezi (TUBİM) İl Temsilcisi Hasan Uyar, Rize'de kaldığı sürede sürekli bir çaba sarfederek ilimizde birçok etkinlik düzenledi. Doka desteği alarak ilimizde standlar kurdu. Bilgilendirici bröşürlerle halkı bilgilendirdi. Vatandaşlarla iç içe olarak 50 adet gencimizi madde bağımlılığından kurtardı. Fakat tayini çıkararak ilimizden ayrılmak zorunda kaldı. Hasan kardeşimize ilimize katkılarından dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dilerim...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Ali KÖROĞLU Arşivi