Alaatin ONAY

Alaatin ONAY

Önemli Galibiyet

Önemli Galibiyet

Ç.Rize kendi sahasında oynadığı maçta PTT 1.Ligi’in güçlü takımı Gaziantep BB’yi 2-1 mağlup ederek lige galibiyetle merhaba dedi.

Ev sahibi ekibin cezası nedeniyle sadece bayan ve çocuk taraftarların izlediği karşılaşmada, Yeşil Mavililer bu ligin belalısı olan Gaziantep’i yenerken, özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbol hiç te iç açıcı değildi.

Karşılaşmaya ilk 11’de tam 6 yeni oyuncuyla başlayan ev sahibi ekip, yeni oyuncuların uyumsuzluğu ve de hatlar arasındaki kopukluk nedeniyle zaman zaman rakibi karşısında zor anlar yaşadı.

İlk yarının en önemli pozisyonunda rakip takımın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutta kaleci David Loria son derece başarılıydı. Defansın göbeğinde Serhat ve Murat Sözgelmez ile başlayan Engin Korukır, orta sahada Kenan’ın yokluğunu bu maçta fazlasıyla hissetti. Fahri Tatan ve Şahin Ali’yi yedek kulübesine çeken teknik patron, ikinci yarıda yaptığı değişiklikle yanlışından geri döndü.

Yeni transferlerden Erhan Şentürk’ün gününde olmayışı özellikle sol taraftan ataklarımızı geliştirmemize mani oldu. İlk yarıda istediği topları bir türlü alamayan Cenk Ahmet’in ikinci yarıdaki iyi oyunu, son dakikada attığı müthiş golle galibiyeti getirdi.

Yeni transferlerden sağ tarafta oynayan Orhan ile yine Elazığspor’dan gelen sol bek Onur bu maçta bana göre iyiler arasındaydı. Yine yeni transfer Hakan Hacıbektaşoğlu çalışkanlığıyla dikkat çeken isimdi. Kaleci David’in kurtardığı mutlak golün dışında yaptığı önemli bir kurtarışı yoktu.

Zaten kaleyi zor duruma sokacak fazla pozisyonda üretemedi konuk takım.

David için hala açıkçası  bu maç sonrasında net bir görüşe sahip olamadım. Arkadaşlarıyla devamlı konuşması ve onları uyarması bana göre bir kaleci için olumlu hareketlerdi.

Bu maçta bir parantez Uche Kalu’ya açmak lazım. Bikoko’nun yerine ismi geçen birçok futbolcu varken son anda Uche'nin bu takıma alınmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu dün bu futbolcunun ortaya koyduğu futbol ve attığı enfes golle adeta göstermiş oldu. Pozisyon kayboldu derken ceza sahası dışından topun gelişine, sağ ayağının içiyle sert plase bir vuruş yaparak kaleci Bora'nın adeta donup kalmasına sebep olan bu vuruş öyle her futbolcunun yapacağı iş değildi.

Uche Kalu'nun Bikoko’yu aratmayacağı hatta ondan daha iyi şeyler yapacağının sinyallerini gördük. Kısacası dün benim izlediğim bu siyahi oyuncu adından çok söz ettireceğinin sinyallerini verdi.

Geçen yıl Bikoko ile iyi bir ikili oluşturan Jallow, dünkü maçta tutuktu. Beklediğimiz oyunu bir türlü oynayamadı. Daha 4 gün önce takıma katılan Uche ile birbirlerinin iyi tanımamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Maçın genelini özetlersek, daha ligin başı ve alınacak puan ya da puanlar son derece önemli. Dünkü maçta Ç.Rize topla daha çok oynayan taraf değildi. Rakip, oyunun genelinde takım olarak Rize’den daha üstündü. Fazla pozisyon da üretemedik, özellikle orta sahayı Engin Hoca bir kez daha gözden geçirmeli ve daha alternatifli düşünmeli. İlk maç olması eksikleri görmek adına son derece yararlı oldu. Kazanan haklıdır mantığıyla yorumlarımızı yaparken eksikleri de bir kenara atmamalıyız. Sonuç olarak liglerde galibiyet üstünlüğü olan rakibi ilk maçta mağlup etmek son derece önemliydi.

Rizeli futbolcular da bunu başardıkları için hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu maçın bir başka ilginçliği de daha önce Rize’nin maçlarında çaldığı yanlı düdüklerle Rizeli futbolseverleri adeta çıldırtan orta hakem Aytekin Durmaz’ın beklediğimden iyi ve neredeyse hatasız maç yönetmesi, bu maçta dikkat çekecek bir başka olaydı.

Dipnot olarak şunu yazmak zorundayım. Maçlar biteli tam 3 ay olmuş geçen sezonun son maçında kırılan koltuklar aynen öyle duruyor. Dünkü maçta taraftarda olmayınca son derece o güzelim statta çirkin görüntü ortaya çıktı.

Yetkililer koca bir yaz boyunca ne yaptılar onu çok merak ediyorum.

Bir an önce o stada yakışır bir şekilde kırılan koltukları tekrar monte etmelerini özellikle rica ediyorum.

Bir başka yazıda buluşmak üzere.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alaatin ONAY Arşivi