Abdulkadir İPEKOĞLU

Abdulkadir İPEKOĞLU

Seçim Meydanları ve Liderler !

Seçim Meydanları ve Liderler !

KENAN EVREN-TURGUT SUNALP ve ERDOĞAN!..

Turgut Sunalp (31 Ağustos 1917 İstanbul - 28 Ağustos 1999, İstanbul, Türkiye), Türkmen-Boşnak asıllı Türk asker, diplomat ve siyasetçi. Macide Kezer (Dizdarevic) ve Abdullah Sunalp (Biberovic) çiftinin oğludur. 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra ilk Türk alay komutanı olarak adaya çıktı....1964 yılında tümgeneral olarak Erzurum 29 uncu Tümen Komutanlığı ve İstanbul da Kara Harp Akademisi komutanlığı yaptı.1972 yılında orgeneralliğe terfi ederek bu rütbe ile Genelkurmay ikinci başkanlığı, Harp Akademileri komutanlığı, Ege Ordusu kurucu komutanlığı görevini yaptı. 1976'da emekli olduktan sonra 1980 - 1982 yılları arasında Kanada'da Ottawa büyükelçiliği görevinde bulundu.

12 Eylül Darbesinden sonra siyasi parti çalışmalarına izin verilmesiyle, emekli Orgeneral Turgut Sunalp ve 41 arkadaşı Milliyetçi Demokrasi Partisi'ni (MDP) kurdu ve partinin Genel Başkanlığı'na seçildi. Orgeneral Kenan Evren'in seçimden bir gece önce yaptığı televizyon konuşmasında, seçmenleri Milliyetçi Demokrasi Partisi'ne oy vermeye çağırması, Turgut Özalliderliğindeki Anavatan Partisi'nin iktidara gelmesini engelleyemedi.1983 genel seçimlerinde MDP li 71 arkadaşıyla üçüncü parti olarak meclise girdi. 17 inci dönem İzmir Milletvekilliği yaptı.

Sunalp, 1985 yılında, daha sonra feshedilen, bu partinin genel başkanlığından ayrıldı ve 28 Ağustos 1999'da kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını kaybettiğinde Turgut SUNALP, Evli ve 2 çocuk babasıydı, siyasi hayatı işte gördüğünüz gibi çok kısa sürmüştü ve SAMAN ALEVİ GİBİ YANDI VE SÖNDÜ Turgut SUNALP!..

………………

Evet,

Son günlerde Cumhurbaşkanımız, gönüllerin, Türk-İslâm âleminin LİDERİ konumunda OLAN Recep Tayyip ERDOĞANIMIZIN miting meydanlarında adeta kedisinden sonraki TEK evlâdı konumunda Adalet ve Kalkınma Partisine Başkanlık için 400 (dörtyüz) milletvekili verilmesini seçmenden istemesi karşısında daha yakın tarihteki bu olayı hatırlatmak ve bağışlasınlar ama Cumhurbaşkanımızın dikkatini çekmek  istedim!..

Zira Türk halkı, sevdiğini taa yüreğinden sever ama, bir noktaya kadar ve ardından çok sevdiği dahi olsa özgürlüğünü kısıtlarcasına davranışlar içinde bulunması halinde korkarım Turgut Sunalpın başına dün gelen, bugün Ak Saflara gelir, ak saflar yara alır, hizmet çarkları durur ve yara alırız diye korkuyorum!..

Bu sebeple Cumhurbaşkanımız dikkati çekilmiş olacak ki, doğduğu il Rize’mizde bu ve konu ve benzer konuşmalara girmedi ve HAÇAN BİZUM RECEP TAYYİP gibi konuştu ki inşallah bu konuşmalarını devam ettirir ve MAYINLI SAHA kabul edilen, Kenan Evrenin halkı tek lider konumunda iken MİLLİYETÇİ DEMOKRASİ PARTİSİ saflarına toplamaya davet edişi gibi, Türk  seçmenini de Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına değişik konuşmalarla Tayyibimiz davet etmez ve tamamen tarafsız bir seçimle taş gediğine koyulur ve kazanan millet olur!.

Kenan Evren, kendilerine yakın birinin parti kurup seçimlere girmesini istedi... Konsey üyelerinin de  'ağabeyimiz' dediği Turgut Sunalp'in parti kurması için destek verdi…Hatta  kurulan partiyi açıktan desteklemesine rağmen seçimlerde Anap ve ÖZAL’a  Kenan EVREN’E  inat olsun diye seçmen kitlesi yönelince, Kenan EVREN Turgut SUNALP’ı arayıp, rahmetli Özalla partisini birleştirmek istemesine rağmen ok  yaydan çıkmış ve Turgut Sunalp’ın partisi düşüşe geçmişti ki, işte o günleri asla milletçe ne yaşamak ve ne de görmek istemiyoruz ki konuyu Erdoğanımızın danışmanlarını hatırlatırız!..

Kulislerde, Bülend Ulusu sonrası Kenan Evren'in, Mehmet Yazar ismine sıcak baktığı da söylenir. Ama ordu gücünü arkasına aldığı düşünülen iki Necdet'in bastırması, parti kurma görevinin Turgut Sunalp'e verilmesini sağlar ama tarihte seçmenden yediği tokat, hepsini bitirdi ki işte tarihi tablo!.. 1983 Genel seçimlerinin sonuçları, katılım oranı: % 92.27:

Anavatan Partisi  -Turgut ÖZAL     -7.833 oy-Oy oranı  % 45- 211 MİLLETVEKİLİ.

Halkçı Parti          - Necdet CALP    - 5.285 oy-Oy oranı  %30- 117 MİLLETVEKİLİ.

MDP                       -Turgut SUNALP-4.036 OY-Oy oranı % 23-   71 MİLLETVEKİLİ.

Yıllarca ekibiyle Allah rızası için yürüdüğüne inandığım ve Rabbimin yardımıyla da bunca mayın tarlalarına kazasız belâsız geçip bu günlere milletimizi taşıyan Cumhurbaşkanımız, Syn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bulunduğu  makam ve mevki itibarıyla ülkemize ve İslâm âlemine tarafsız ve adil hizmetleriyle  hizmet vermesi dileğiyle kendisine sağlık, başarı ve mutluklar dilerim...

Hürmetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Abdulkadir İPEKOĞLU Arşivi